• Amazon plănuiește să își îmbunătățească asistentul vocal Alexa cu capabilități de inteligență artificială de tip ChatGPT.
  • Un caz de utilizare citat într-un document intern este acela de a genera povești înainte de culcare pe baza jucăriilor unui copil.
  • Amazon reacționează la creșterea inteligenței artificiale generative, popularizată de ChatGPT de la OpenAI.

Amazon lucrează la planuri mari pentru a-și relansa Alexa prin încorporarea inteligenței artificiale în dispozitivele sale vorbitoare și interactive, inclusiv o nouă funcție de povestire destinată publicului care are o familie. Compania răspunde la creșterea tehnologiei numite IA generativă, popularizată de ChatGPT de la OpenAI, cu propria sa tehnologie, după cum a raportat anterior Insider. Aceasta este situația în care o inteligență artificială cu model lingvistic mare (LLM) poate crea lucruri complet noi, cum ar fi povești fictive, din studierea altor exemple similare.

Amazon plănuiește să își folosească propria tehnologie AI pentru a îmbogăți Alexa cu o mulțime de funcții centrate pe divertismentul acasă, potrivit unui document consultat de Insider, privind astfel de planuri, intitulat Alexa LLM Entertainment Use Cases”.

Într-un exemplu deosebit de grăitor descris în document, Alexa ar putea crea o poveste de adormit copiii despre Mittens, prima pisică care a mers vreodată pe lună” după ce un utilizator de 8 ani cere o poveste despre o pisică și o lună”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În cazul în care copilul se joacă cu o jucărie interactivă Olaf, Amazon Echo Show, un dispozitiv Alexa care vine cu o cameră, este capabil să recunoască jucăria și să încorporeze personajul Disney în poveste.

Alexa ar putea, de asemenea, să facă povestea interactivă, cerându-le părinților sau copiilor să adauge ceva la poveste sau creând artă conceptuală pe ecranul Echo Show, potrivit documentului. Documentul menționează că astfel de capacități ar putea duce la oportunități de parteneriat cu Disney, Lego și alții.

Alexa generează o poveste inedită, de cinci minute, cu contextul furnizat și cu valorile implicite configurate folosind LLM-ul său, și salvează contextul poveștii pentru interacțiuni viitoare”, se arată în document. Din document nu reiese clar când ar putea Amazon să pună la dispoziție astfel de capacități. Atunci când caracteristica va fi lansată, Amazon speră că vechea cerere a copiilor ar putea fi ușor modificată: Alexa, spune-mi o poveste înainte de culcare”.

Citește și