- Utilizatorii europeni vor avea acces la claude.ai, versiunea web a asistentului de Inteligență Artificială, la aplicația mobilă.
- Anthropic, un concurent al OpenAI – care a dezvăluit luni o nouă versiune a ChatGPT – a lansat Claude 3 în martie.
- Succesul ChatGPT de la sfârșitul anului 2022 a lansat revoluția Inteligenței Artificiale generative.
Anthropic a anunțat în noaptea de luni spre marți lansarea în Europa a lui Claude 3, noua sa serie de modele de inteligență artificială (A.I.) generativă, care au fost deja implementate în Statele Unite de la lansarea lor în martie.
Utilizatorii europeni vor avea acces la claude.ai, versiunea web a asistentului de Inteligență Artificială, la aplicația mobilă (pe dispozitivele Apple) și, pentru întreprinderi, la planul „Claude Team”, cu acces securizat la capacitățile diferitelor modele, pentru 28 de euro pe lună și pe angajat, potrivit Le Figaro.
Anthropic, un concurent al OpenAI – care a dezvăluit luni o nouă versiune a ChatGPT – a lansat Claude 3 în martie. Acesta include trei modele de putere graduală, Haiku, Sonnet și Opus. „Opus este modelul nostru cel mai inteligent, cu cele mai bune performanțe de pe piață pentru sarcini foarte complexe”, a precizat compania californiană.
Succesul ChatGPT de la sfârșitul anului 2022 a lansat revoluția Inteligenței Artificiale generative, care permite mașinilor să înțeleagă și să producă texte, imagini, sunete, linii de cod, pe baza unei simple interogări în limbajul comun. Fondată de foști angajați ai OpenAI, Anthropic încearcă să se distingă de concurenții săi prin instituirea unor garanții mai stricte pentru această tehnologie care entuziasmează și îngrijorează în același timp. Această abordare îl făcuse pe Claude mai puțin impresionant decât ChatGPT.
Citește și
- VIDEO. OpenAI lansează „GPT-4o”, fratele mai mic și mai deștept al lui GPT-4. Cu ce impresionează noul model A.I., gratuit pentru toți utilizatorii
- Companiile din UK vor să adopte modelul de 4 zile de lucru pe săptămână. Antreprenor: „Modelul ar fi o soluție pentru unele categorii din România, dar ar trebui impusă condiția ca angajații să aibă parte de creșteri salariale”
- Fenomenul drogurilor scapă de sub control în România. M. Vigil: „Suntem într-un trend european și mondial pentru că vârsta de consum a scăzut semnificativ”