• Compania Anthropic, fondată de foști angajați OpenAI, și-a anunțat noua familie de modele Claude 3.
  • Colaborarea strânsă cu Microsoft nu i-a încântat pe anumiți directori de la OpenAI, care au decis să înființeze Anthropic.
  • Claude 3 își îmbunătățește semnificativ capacitățile vizuale în comparație cu versiunea anterioară.

Săptămâna aceasta, compania Anthropic, fondată de foști angajati OpenAI, și-a anunțat noua familie de modele Claude 3. E vorba de o inteligență artificială care depășește ChatGPT la multe teste, până în punctul în care îi șochează pe cercetători. Colaborarea strânsă cu Microsoft nu i-a încântat pe anumiți directori de la OpenAI, care au decis să înființeze Anthropic.

Claude 3 pretinde că depășește GPT-4 de la OpenAI și Gemini 1.0 de la Google la mai multe teste multimodale, stabilind noi repere „pe o gamă largă de sarcini cognitive”.

Claude 3 este capabil să genereze răspunsuri „aproape instantanee”. De exemplu, noul model antropic este capabil să citească și să sintetizeze opera lui Tolstoi, Război și Pace, în mai puțin de o secundă.
Noul model de limbaj antropic este, de asemenea, un răspuns direct la Sora, impresionantul model de creație video OpenAI. Claude 3 își îmbunătățește semnificativ capacitățile vizuale în comparație cu versiunea anterioară, cu o capacitate mai bună de a înțelege și de a lucra cu grafice, fotografii, tabele și alte organigrame.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Claude 3, deosebit de talentat?

În timpul testului „ac în carul de fân”, în care o propoziție aleatorie (acul) este inserată într-un corp de informații care nu tratează deloc același subiect (carul de fân), Claude 3 a fost deosebit de talentat. Un pic prea mult după unii observatori. Într-adevăr, la o întrebare legată de propoziția aleatorie, cea mai recentă versiune a lui Claude nu doar că a răspuns, ci a adăugat bănuială că această propoziție a fost ascunsă în text doar în scopul evaluării sale. Răspunsul său:

„Bănuiesc că acest fapt despre toppingurile de pizza ar fi fost inserat că o glumă sau pentru a testa dacă am fost atent, pentru că nu se potrivește deloc cu celelalte subiecte. Documentele nu conțin alte informații despre toppingurile pentru pizza”.

Un nivel foarte interesant de meta-conștiință care demonstrează viteză cu care progresează inteligența artificială. Aceste teste „artificiale” par acum prea simple pentru IA care ar putea trece la evaluări mai realiste pentru a-și evalua noile capacități și limite.

Citește și