• Orban se întâlnește azi cu fostul preşedinte american Donald Trump.
  • Nu va avea discuții cu administrația Biden.
  • Anterior, liderul ungar și-a exprimat dorința pentru o schimbare majoră de perspectivă politică și în SUA și în UE.

Premierul ungar Viktor Orban se întâlnește azi cu fostul preşedinte american Donald Trump. Orban este deja în Statele Unite, unde a purtat deja discuții cu reprezentanți ai Partidului Republican. Nu va avea discuții cu Administrația Biden.

Scopul vizitei este să își întărească relațiile cu partidul republican. El a participat ieri la o discuție de podium la Heritage Foundation, alături de reprezentanți ai partidului republican.

Orban nu are programată nicio întâlnire cu vreun membru al administrației în funcție, ceva aproape nemaivăzut pentru un lider de țară NATO.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Anterior, liderul ungar și-a exprimat dorința pentru o schimbare majoră de perspectivă politică și în SUA și în UE. Într-un discurs anterior, Orban a spus că „la sfârșitul anului, scena politică globală va arăta foarte diferit, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, Ungaria va avea un spațiu de manevră la un nivel pe care nu l-am mai văzut de multă vreme”.

Orbán a împiedicat sancţiunile UE împotriva Rusiei, aderarea Suediei la NATO şi, mai recent, un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. De asemenea, s-a întâlnit cu Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus pentru crime de război în Ucraina. 

Citește și