• Apple face miercuri o primă prezentare a celei mai recente game de iPhone-uri, aşa cum a făcut în fiecare an în luna septembrie timp de aproximativ un deceniu. În eveniment vor fi prezentate şi noiile serii de Apple Watch şi AirPods.
  • Apple renunţă la Iphone mini. În schimb compania merge cu iPhone la polul opus şi lansează pe lângă iPhone 14 şi o versiune mai mare pe care o denumeşte iPhone 14 Plus.
  • iPhone 14 va fi disponibil la 799 dolari, iar iPhone 14 Plus va fi disponibil la 899 dolari. Preţurile sunt cele din SUA, în general în România preţul este uşor mai mare.

Apple face miercuri o primă prezentare a celei mai recente game de iPhone-uri, aşa cum a făcut în fiecare an în luna septembrie timp de aproximativ un deceniu. În eveniment vor fi prezentate şi noiile serii de Apple Watch şi AirPods.

Apple renunţă la Iphone mini. În schimb compania merge cu iPhone la polul opus şi lansează pe lângă iPhone 14 şi o versiune mai mare pe care o denumeşte iPhone 14 Plus.

iPhone 14 va fi disponibil la 799 dolari, iar iPhone 14 Plus va fi disponibil la 899 dolari. Preţurile sunt cele din SUA, în general în România preţul este uşor mai mare.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max

Tim Cook, CEO-ul Apple, tocmai a anunţat iPhone 14 pro, modelele de top pentru acest an.

Aceste dispozitive au un nou design frontal, cu un decupaj mai mic pentru camera frontală, care extinde ecranul dispozitivului. Apple numeşte decupajul o „insulă dinamică” şi, în esenţă, acesta poate afişa notificări sau alte informaţii de sistem, cum ar fi scorurile de baseball.

iPhone 14 Pro are o mulţime de caracteristici noi:

Un ecran always-on care nu se stinge atunci când nu este utilizat.
Apple a introdus, de asemenea, un nou mod de consum redus de energie pentru ca durata de viaţă a bateriei să fie mai lungă.
Utilizează cel mai recent cip Apple A16 Bionic, despre care Apple spune că a fost construit pe un proces de 4 nanometri.
O cameră foto de 48 de megapixeli datorită unui senzor mai mare.

iPhone 14 / iPhone 14 Plus

Apple renunţă la Iphone mini. În schimb compania merge cu iPhone la polul opus şi lansează pe lângă iPhone 14 şi o versiune mai mare pe care o denumeşte iPhone 14 Plus.

Noile iPhone-uri vor avea ecrane de 6,1 pentru iPhone 14 şi 6,7 inchi pentru iPhone 14 Plus. Nu exista schimbări majore la nivel de design faţă de iteraţia precedentă.

iPhone 14 Plus are „cea mai bună durată de viaţă a bateriei pe care a avut-o vreodată un iPhone”, a spus Apple. Totuşi, compania nu specificat cât durează efectiv.

iPhone 14 va include funcţia de detectarea accidentelor, la fel ca Apple Watch Series 8.

Cât va costa noul IPhone 14/ iPhone 14 Plus

iPhone 14 va fi disponibil la 799 dolari, iar iPhone 14 Plus va fi disponibil la 899 dolari. Preţurile sunt cele din SUA, în general în România preţul este uşor mai mare.

AirPods

AirPods Pro primesc un nou amplificator personalizat şi un driver de sunet îmbunătăţit, precum şi o funcţie de noise cancellation îmbunătăţită. AirPods Pro au acum un cip H2 care, potrivit Apple, deblochează experienţe audio mai bune.

Noile AirPods Pro costă 249 de dolari.

Noua gamă de Apple Watch

Jeff Williams a anunţat Apple Watch Series 8.

„Are toate lucrurile pe care le iubeşti la Apple Watch, plus chiar mai mult”, spune el.

Apple Watch Series 8 primeşte noi funcţii de sănătate, siguranţă şi conectivitate. Prima: un senzor de temperatură axat pe sănătatea femeilor.

Apple Watch Series 8 va avea o funcţie de detectarea accidentelor auto. Ceasul va fi capabil să determine dacă te afli într-un accident auto grav şi apoi să apeleze automat la serviciile de urgenţă. Acesta va împărtăşi locaţia ta şi, de asemenea, îţi va notifica contactele de urgenţă.

Cât va costa noul Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 va costa între 399 de dolari şi 499 de dolari. Acesta va fi livrat cu trei luni de Fitness+.

Va exista şi o varintă nouă, Apple Watch Ultra, dedicată activităţilor solicitate din aer liber. Preţul va fi 799 de dolari şi va concura cu liderul pieţei din acest gen, Garmin.

Apple Watch

„Apple Watch a devenit un companion esenţial”, spune Cook. „Este mereu cu tine, permiţându-ţi să faci atât de multe, chiar de la încheietura mâinii. Te ţine conectat la lucrurile la care ţii cel mai mult, te încurajează să rămâi activ, îţi monitorizează sănătatea şi îţi oferă ajutor atunci când ai nevoie.”

CEO-ul Apple a introdus un videoclip în care diferite persoane ale căror vieţi au fost salvate de Apple Watch.

UPDATE 20:00: A început mult aşteptatul eveniment

Ştire iniţială

Cel mai recent iPhone este aşteptat să fie mai subţire, dar cu un ecran mai mare. Se zvoneşte că Apple va debuta cu un telefon de 6,7 inchi care nu este un model Pro – ceea ce înseamnă că va avea dimensiunea mai mare, dar nu va avea preţul mai mare. Iar observatorii Apple prognozează că firma va renunţa la iPhone-ul mai ieftin, de dimensiuni mini, ca parte a liniei 14.

Apple va dezvălui, conform unor informaţii apărute în piaţă, şi mai multe modele noi de Apple Watch, inclusiv un model Pro de gamă superioară destinat în special pasionaţilor de sport şi fitness.

De asemenea, se pare că Apple ar intenţiona să lanseze AirPod Pro modernizate, căştile sale wireless de vârf. Linia AirPods s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari succese ale Apple din ultimii ani.

Mulţi analişti cred că Apple va aştepta să prezinte noi iPad-uri şi computere Mac în cadrul unui eveniment separat, posibil luna viitoare. De asemenea, în general, nu se aşteaptă ca Apple să prezinte mult timp anunţata şi mult aşteptata cască AR.