• Normele privind USB-C au fost publicate de Comisia Europeană, stabilind un termen limită de aproape doi ani, 28 decembrie 2024, pentru ca toate dispozitivele portabile să se conformeze.
  • În documentele publicate în această săptămână, UE afirmă că s-a angajat să sporească interoperabilitatea între dispozitive.
  • Documentele spun că această mișcare va reduce, de asemenea, deșeurile și costurile inutile.

Apple a primit un termen oficial pentru a schimba portul de încărcare Lightning de pe noile iPhone-uri cu USB-C.

Compania a confirmat cu reticență că se va conforma directivei UE, care va impune tuturor smartphone-urilor, tabletelor, aparatelor foto și altor dispozitive mici să adopte același standard. În timp ce blocul comunitar a afirmat că această măsură ar reduce deșeurile electronice și ar fi în favoarea consumatorilor, Apple a susținut că ar înăbuși inovația.

Telefoanele gigantului tehnologic sunt dotate cu porturi Lightning proprietare, doar unele modele de iPad fiind dotate cu mufe USB-C, preferate de telefoanele Android și de multe alte dispozitive, inclusiv console de jocuri și căști.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

O încercare anterioară de a introduce un port de încărcare comun în întreaga UE a eșuat în 2018, dar la începutul acestui an s-a ajuns la un acord provizoriu, care a fost votat de Parlamentul European în octombrie.

Normele oficiale privind USB-C au fost publicate acum de Comisia Europeană, stabilind un termen limită de aproape doi ani, 28 decembrie 2024, pentru ca toate dispozitivele portabile să se conformeze.

Laptopurilor li s-a acordat mai mult timp pentru a se alinia, cu o dată de intrare în vigoare de 28 aprilie 2026, în timp ce dispozitivele care se încarcă exclusiv fără fir – cum ar fi Apple Watch – sunt exceptate.