• Apple achiziționează DarwinAI, adăugând resurse considerabile diviziei sale de A.I.
  • DarwinAI accelerează și reduce dimensiunea A.I.-ului pentru verificarea pieselor în fabrici.
  • Valoarea tranzacției nu e cunoscută. Nici Apple și nici DarwinAI nu au oferit comentarii.

Apple a achiziționat startup-ul de Inteligență Artificială DarwinAI. Conform unui raport Bloomberg, tranzacția a avut loc la începutul acestui an, dar valoarea exactă a acesteia nu a fost dezvăluită.

Ce reprezintă această mișcare în domeniul A.I.?

Este o mișcare puternică în domeniul Inteligenței Artificiale, făcută chiar la începutul acestui an. Conform  Bloomberg această tranzacție a inclus și integrarea a zeci de angajați ai companiei canadiene în divizia sa de A.I. Cu toate astea, valoarea exactă a tranzacției nu o știe nimeni și nici nu se găsește în vreun raport.

Cu siguranță Apple vrea să-și îmbunătățească produsele, să exploreze noi domenii, cum ar fi asistența vocală și recunoașterea facială, dar în același timp vrea și mai multă putere. Și n-ar admite ca cineva să-i ia poziția. DarwinAI construiește tehnologie A.I. pentru a verifica piese în fabrici și este folosită de diverse companii. Una dintre inovațiile lor e accelerarea A.I.-ului și reducerea dimensiunii acestuia. Clar poate fi benefic pentru Apple, care vrea să folosească Inteligența Artificială pe dispozitivele lor, nu doar în cloud. Ambele companii au ales să nu răspundă imediat solicitărilor pentru comentarii, și au lăsat detaliile și motivele exacte ale tranzacției, în sfera speculațiilor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Citește și