• Un nou raport dezvăluie câteva detalii interesante despre căștile AR/VR ale Apple, care ar trebui să sosească în 2023.
  • Prima cască Apple de AR/VR urmează a fi prezentată oficial anul acesta.
  • Din câte se pare, preţurile vor începe de la 2.000-3.000 de dolari.

Un nou raport de la Mac Rumors dezvăluie câteva detalii interesante despre căștile AR/VR ale Apple, care ar trebui să sosească în 2023.

Apple păstrează tăcerea cu privire la acest produs, dar au fost depuse suficiente brevete, precum și scurgeri de informații, pentru a oferi confirmarea că producătorul iPhone a făcut cercetări intense în ceea ce privește primul din mai multe dispozitive purtabile AR.

Potrivit publicației digitaltrends, cele mai recente știri provin de la The Information, care a furnizat unele dintre cele mai detaliate date dintre toate leak-urile de până acum.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Se aștepta deja ca setul de căști să fie incredibil de ușor, ceea ce s-ar putea datora faptului că bateria va fi purtată în jurul taliei, după cum se explică în raport.

Se spune că soluția VR de la Apple ar dispune de un design de înlocuire la cald a bateriei, care ar face ca durata de viață a bateriei de una-două ore, raportată, să fie mai puțin enervantă.

Fiind vorba de un produs Apple, lista de materiale – aluminiu, fibră de carbon și sticlă – nu este surprinzătoare.

Pe cască va exista un controller de tip Digital Crown, pe care utilizatorii îl vor putea folosi pentru a schimba rapid modul de vizualizare, de la virtual la mediul real.

Vor fi disponibile mai multe tipuri de benzi pentru montarea căştii pe cap, pe care Apple speră să le vândă separat, precum curelele pentru Apple Watch.

În cazul celor care poartă ochelari de vedere, lentilele de vedere vor putea fi ataşate magnetic la cască.

Printre facilităţile oferite de viitoarea cască, se numără şi posibilitatea rulării în 2D a aplicaţiilor de iPhone.

Din câte se pare, există probleme cu folosirea căştilor Bluetooth terţe, unde sunetul ajunge cu mare întârziere. Apple a lucrat special pentru scăderea lantenţie în cazul propriilor căşti AirPods.

Prima cască Apple de AR/VR urmează a fi prezentată oficial anul acesta. Din câte se pare, preţurile vor începe de la 2.000-3.000 de dolari.