• Apple lansează în această seară de la ora 20.00 noua serie iPhone 15.
  • Majoritatea unităților care vor fi vândute de Apple vor avea display de la Samsung.
  • BOE, un furnizor de display-uri folosit de Apple în trecut, a dat-o în bară anul acesta.
  • iPhone 15 Pro Max va avea camera periscop, USB Type-C și un buton nou action.

Mai sunt doar câteva ore până vom face cunoștință cu a 16-a generație de iPhone, device-ul celor de la Apple care a schimbat industria atunci când a debutat în 2007. Și iată că după atâția ani, seria iPhone 15 va bifa o premieră: va avea USB tip C, obligată de către Uniunea Europeană. Însă nu este singura schimbare.

Trecerea la USB tip C vine după decizia din urmă cu un an care interzice vânzarea de device-uri care folosesc un alt tip de port începând cu decembrie 2024. Apple s-a conformat ceva mai devreme. O altă premieră este că vor exista unități de iPhone 15 fabricate în India, Apple dorind să reducă presiunea de pe fabricile din China, mai ales în contextul tensiunilor dintre Washington și Beijing. Ce mai știm? Vor fi 4 modele în noua serie: cea standard, iPhone 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max. Acesta din urmă va avea și o cameră periscop pentru un zoom de 6x. Mai știm că majoritatea telefoanelor din serie vor veni cu display achiziționat de la Samsung, asta după ce un alt furnizor obișunit pentru Apple, BOE, a picat testul calității făcut de Apple. De asemenea, mai știm că iPhone 15 Pro Max va avea un nou buton numit action care poate fi programat.

Ce noutăți are mai putea aduce noua serie?

Apple, în general, își ține cărțile aproape și nu răsuflă multe informații. Una dintre speculații este legată tot de trecerea la portul USB Tip C, și anume faptul că acesta va permite o nouă eră de computing. Mai exact, o conectivitate prin cablu superioară pentru transferul de date sau, de ce nu, transformarea unui display într-un computer cu ajutorul iPhone-ului, la fel cum face Samsung cu serviciul DeX. Rămâne de văzut cum ne va surprinde Apple cu privire la inteligența artificială, un raport recent dezvăluind că investește zilnic milioane de dolari în dezvoltarea acesteia. Este foarte probabil ca rezultatul acestor investiții să se vadă pe iPhone care e până la urmă cel mai popular device al companiei. Se mai zvonește că fiecare model din serie va avea Dynamic Island anul acesta, nu doar versiunile Pro ca în urmă cu un an. De asemenea, zvonul cel mai des repetat e legat de preț care ar urma să fie mai ridicat.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?

Citește și: