• Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj.
  • Decizia nu este definitivă, Halep poate face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).
  • Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP.

UPDATE Simona Halep: „Am contestat decizia, lupta mea continuă”

„Mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă”, a scris Halep pe platforma X, după decizia tribunalului.

Halep spune că a contestat decizia.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tribunalul independent (ITIA), care a judecat cazul Simoniei Halep în ultimul an, a decis că sportiva va fi suspendată 4 ani, în cazul de dopaj.

Decizia nu este definitivă, Halep poate face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).

Dubla campioană de Grand Slam a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, făcut în timpul competiției. Cea de-a doua acuzație se referea la nereguli în pașaportul biologic al sportivei (ABP).

De pe 29 august 2022, Simona Halep nu a mai participat la nicio competiție oficială, după ce a ieșit surprinzător din competiția US Open în primul tur, când a pierdut în fața ucrainencei Daria Snigur.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că sportiva a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping conform articolului 2 din TADP.

Tribunalul a luat în considerare argumentul Simonei Halep, care susținea că a folosit un supliment contaminat. Însă cantitatea consumată de sportivă nu ar fi putut să ducă la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă, spune tribunalul.

Citește și: