• Conturile online inactive ajung să fie șterse automat. O platformă din Marea Britanie oferă o modalitate de a te pregăti pentru ultima conexiune printr-un testament digital.
  • Multe retele si servicii online încep să șteargă conturile lipsite de activitate. Chiar și Gmail a demarat o campanie „de curățenie” în cutiile poștale electronice.
  • X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a fost denuntat de rude pentru că a blocat conturile care aparțineau persoanelor dispărute.

Conturile online inactive ajung să fie șterse automat. O platformă din Marea Britanie oferă o modalitate de a te pregăti pentru ultima conexiune printr-un testament digital.

Multe retele si servicii online încep să șteargă conturile lipsite de activitate. Chiar și Gmail a demarat o campanie „de curățenie” în cutiile poștale electronice care nu se mai folosesc. Se calculează însă că la un moment dat conturile persoanelor decedate vor depăși numărul celor gestionate activ de cei care sunt în viață.

Câteva platforme digitale, cum ar fi Apple, Meta și Google, oferă anumite condiții pentru transmiterea sau memorializarea conturilor. Dar recent, X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a fost denuntat de rude pentru că a blocat conturile care aparțineau persoanelor dispărute.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Deși există instrumente de gestionare a parolelor, pentru ca acestea să fie transmise rudelor în caz de deces, poți face acum un fel de testament digital.

Există mai multe platforme pentru asta, tot online. Una este MyWishes, o companie cu sediul în Marea Britanie, care oferă o soluție digitală gratuită. MyWishes vă permite să creați un plan pentru conturile digitale, dar nu permite să dai informații precum parole control deplin asupra rețelelor sociale. Pentru accesul la acele retele trebuie să ai grijă să lași moștenire un jurnal cu parole și adrese online.

Citește și: