• Apple lucrează la mai multe modele A.I. în mai multe echipe și investește milioane de dolari pe zi
  • Apple spune că LLM-ul Ajax este cel mai avansat model de limbaj și mai puternic decât ChatGPT.
  • Noul model Ajax este instruit pe mai mult de 200 de miliarde de parametri.

Apple cheltuie milioane de dolari pe zi pentru dezvoltarea A.I. Compania susține că LLM-ul Ajax este cel mai avansat model de limbaj, și mult mai puternic decât ChatGPT.

Apple investește milioane de dolari pe zi în inteligența artificială, potrivit unui nou raport al informațiilor. Se pare că lucrează la mai multe modele de AI în mai multe echipe. O unitate de 16 membri numită „Modele de fundație” dedicată AI conversaționale.

Aceste modele ar putea servi o varietate de scopuri. Un chatbot este în lucrările care ar interacționa cu utilizatorii AppleCare, altul ar facilita automatizarea sarcinilor multistep cu Siri. Cei implicați în dezvoltarea sa, spun că cel mai avansat LLM al Apple, cunoscut ca Ajax GPT, a fost instruit pe mai mult de 200 de miliarde de parametri și este mai puternic decât GPT-3.5 de la OpenAI, care a fost lansat anul trecut.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Acest model a fost inițial creat pentru uz intern, conform raportărilor anterioare de la Bloomberg și rămâne destul de blocat în cadrul companiei. Apple nu a returnat o solicitare de comentarii la acest raport. Și nu am cum să nu menționez și să-ți reamintesc că Apple lansează seria iPhone 15 pe 12 septembrie, în cadrul evenimentului Apple Wonderlust.

Citește și: