• Sondajul Eurobarometru Flash a fost realizat în cele 27 de state member.
  • În cadrul sondajului, au fost intervievați online peste 26.000 de cetățeni ai UE.
  • 86% europeni consideră că depozitele de gaze ar trebui umplute pentru a evita penuriile.

Aproximativ 86% dintre europeni consideră că măsurile luate la nivel european au fost importante pentru a limita impactul imediat al creșterii prețurilor la energie. Asta arată sondajul Eurobarometru Flash, publicat luni de Comisia Europeană.

Sondajul Eurobarometru Flash a fost realizat în cele 27 de state membre în perioada 24-31 august 2023. Au fost chestionați online peste 26.000 de cetăţeni ai UE. Peste 8 din 10 respondenți au fost de acord cu promovarea utilizării durabile a resurselor naturale și cu facilitarea achiziționării în comun de gaze de către statele membre UE.

În plus, parteneriatele cu Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Japonia sau Australia sunt vitale, mai susțin intervievații. În același timp, respondenții mizează pe accelerarea transformării digitale. Cât despre acțiunile viitoare, 86% dintre europeni consideră că depozitele de gaze din UE ar trebui umplute pentru a evita riscul de penurie.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Majoritatea europenilor spun că războiul demonstrează necesitatea ca UE să-și asigure securitatea energetică și economică, iar 75% dintre ei susțin că este nevoie de intensificarea cooperării militare între statele membre.

 Europenii continuă să fie și în favoarea sprijinirii Ucrainei, 86% sunt de acord să ajute persoanele afectate de război, iar 77% acceptă primirea în UE a persoanelor care fug din calea războiului. Un total de 57% dintre cetățeni cred că statele UE ar trebui să sprijine achiziționarea echipamentelor militare pentru Ucraina.

Citește și: