• Senzorii cu A.I. detectează noxele emise la începutul incendiilor de pădure și alertează imediat autoritățile.
  • Compania Dyrad Networks: Senzorii funcționează ca „un nas electronic”.
  • Compania a vândut aproximativ 10.000 de dispozitive anul trecut și își propune să ajungă la 120 de milioane de senzori instalați până în 2030.

Începând din această lună, 10 senzori cu inteligență artificială amplasați în zonele muntoase din America vor monitoriza aerul pentru a detecta semne de incendii. Senzorii, care pot detecta și măsura gazele, particulele și căldura, sunt meniți să ajute la identificarea, localizarea și urmărirea mai rapidă a incendiilor care ar putea amenința orașul, scrie The Washington Post.

O rețea de senzori electronici detectează noxele emise la începutul incendiilor de pădure și alertează imediat autoritățile, permițând intervenția rapidă și mult mai eficientă.

Oficialii testează sisteme de detectare pentru incendii

Având în vedere că se așteaptă ca incendiile să crească în frecvență și intensitate, oficialii din zonele predispuse la incendii, cum ar fi California și Oregon, testează sisteme de detectare care promit să surprindă incendiile înainte ca acestea să se transforme în infernuri care pun în pericol viețile, casele și infrastructura.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Senzorii dotați cu inteligență artificială ajută la nivelarea terenului de joc, dacă vreți, între noi și incendiul devastator”, a declarat Reginald Freeman, șeful pompierilor din Oakland. „Putem fi anunțați imediat. Am putea să ne trimitem imediat personalul și echipamentele necesare, ceea ce, evident, crește probabilitatea ca viețile și bunurile să fie salvate”, adaugă el.

Citește și: