• Aurora Solară este o companie înființată de Samuel Adeyemo și Christopher Hopper.
  • Samuel și Christopher s-au întâlnit în perioada colegiului și au înființat compania.
  • Cu ajutor inteligenței artificiale, ei construiesc modele pentru instalarea panourilor solare.

Energia solară reprezintă viitorul din perspectiva multor persoane. Pentru Samuel și Christopher, însă, reprezintă proiectul început încă din colegiu.

Cei doi au înființat Aurora Solar după ce s-au cunoscut în băncile facultății. O companie care să instaleze panouri solare oriunde în lume. Spre deosebire de alte companii similare, Aurora Solar are un avantaj important. Software-ul folosește inteligența artificială pentru a calcula cea mai bună metodă pentru a instala panourile. Necesitatea a fost cea care i-a împins spre A.I.

Ne întâlneam noaptea și în weekend-uri în dormitoarele din cămin în Palo Alto și încercam să proiectăm instalația solară optimă pentru un loc aflat în altă parte a lumii. Și o parte din provocare era reprezentată de faptul că era prima dată când făceam ceva la o asemenea scară, iar în al doilea rând nu eram la fața locului. Trebuia să angajăm localnici să meargă să ia măsurători, să facă fotografii și primeam toate aceste informații înapoi în dormitoarele din cămin, după ce terminam cursurile și trebuia să construim o instalație solară care să funcționeze. A durat practic un an să facem ceva ce consideram că ar trebui să fie mult mai ușor, mai rapid și este un lucru prin care trec și alte persoane, a declarat Samuel Adeyemo, cofondator Aurora Solar.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacă în primii 5 ani, compania nu a avut parte de investiții importante și a lucrat cu un buget redus, în ultimii 3 ani lucrurile s-au schimbat semnificativ. Până în prezent, Aurora Solar a lucrat la peste 8.000 de proiecte de instalare de panouri solare pentru persoane fizice sau pentru clienți comerciali și a ajuns să fie evaluată la 4.4 miliarde de dolari.

Eolienele și panourile solare pot împreună să devină jumătate din producția de energie până în 2050, este o transformare incredibilă care are loc. Era clar pentru noi că pentru a ajunge de unde eram atunci și chiar și unde ne aflăm astăzi până la acel viitor, trebuia să existe un proces optimizat și un mod bazat pe date de producere, construire și instalare a acestor instalații solare la o scară mare, a spus Cristopher Hopper, cofondator și CEO Aurora Solar.