• Patru școli din Suedia fac naveta școlară cu „Tesla Mărilor”, o ambarcațiune electrică.
  • Ambarcațiunea este un „X Shore Pro” care nu produce emisii de CO2 sau zgomot.
  • Încărcarea unui „X Shore Pro” durează între 2-5 ore și merge cu o viteză de 55 km/oră.

Autobuzele școlare rămân istorie. În Suedia, naveta școlară este pe cale să devină mult mai interesantă pentru câțiva elevi norocoși. Patru școli din arhipelag vor fi primii utilizatori ai X Shore Pro, o nouă ambarcațiune electrică care a fost descrisă ca fiind „Tesla mărilor”, scrie CNN.

Ambarcațiunea are o capacitate de 10 locuri și o să fie folosită, începând cu luna aceasta, de patru școli din Varmdo, o municipalitate de 10.000 de insule mici de lângă Stockholm. „Tesla mărilor” este complet electrică, nu produce emisii sau zgomot, practic, călătoria este mult mai lină și mult mai prietenoasă cu habitatele marine. X Shore Pro are o lungime de 8 metri, o viteză de 55 de km/oră și încărcarea ei durează între 2-5 ore.

Jenny Keisu, CEO-ul X Shore spune că atunci când au lansat primul model a fost pentru prima dată când puteai cumpăra o barcă electrică de înaltă performanță la același nivel de preț cu o mașină. Modelul X Shore 1 costă aprox. 110.000 euro, iar cele mai scumpe modele încep de la 200.000.euro.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și