• Digital Services Act (DSA) intră în vigoare pe 25 august și va stabili standarde privind discursul instigator la ură și știrile false pe care trebuie să le respecte cele mai mari platforme online din lume.
  • Noul CEO Linda Yaccarino a postat un mesaj pe Twitter: „Europa este foarte importantă pentru Twitter și suntem concentrați pe parteneriatul nostru continuu”.
  • „Dacă se adoptă legi, Twitter se va supune legii”, a spus Musk pentru postul de televiziune francez France, întrebat despre DSA.

Şefii Twitter au fost avertizaţi asupra lansării noului regulament digital al Uniunii Europene, a declarat un oficial de top al UE după ce a efectuat un „test de stres” al sistemelor companiei în Silicon Valley, scrie Rfi. Digital Services Act (DSA) intră în vigoare pe 25 august și va stabili standarde privind discursul instigator la ură și știrile false pe care trebuie să le respecte cele mai mari platforme online din lume.

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, a lăudat Twitter pentru disponibilitatea de a se conforma DSA, dar a adăugat: „Twitter ia exercițiul în serios și a identificat domeniile cheie asupra cărora trebuie să se concentreze pentru a se conforma DSA”.

Deși a refuzat să prezinte departamentele în care trebuie să se îmbunătățească, el a adăugat: „Cu două luni până la intrarea în vigoare a noului regulament UE, trebuie să se continue munca pentru ca sistemele să fie la locul lor și să funcționeze eficient și rapid”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Declarațiile lui Breton au urmat un test voluntar la sediul Twitter din San Francisco, cu proprietarul Elon Musk și noul CEO Linda Yaccarino

Exercițiul simulat a testat gradul de pregătire al Twitter de a face față cerințelor DSA, inclusiv protejarea copiilor online și detectarea și atenuarea riscurilor precum dezinformarea, atât în situații normale, cât și în situații extreme. Echipa de afaceri guvernamentale globale a Twitter a scris pe Twitter că compania este pe cale să fie pregătită când DSA va intra în vigoare.

Yaccarino a postat un mesaj pe Twitter: „Europa este foarte importantă pentru Twitter și suntem concentrați pe parteneriatul nostru continuu”. Musk a fost de acord în decembrie să lase UE să efectueze testul de stres, pe care blocul îl oferă tuturor companiilor de tehnologie înainte ca regulile să intre în vigoare.

În ciuda afirmațiilor lui Musk, cercetătorii independenți au descoperit că informații greșite, precum și discursuri instigatoare la ură, se răspândesc pe Twitter de când CEO-ul miliardarului Tesla a preluat compania anul trecut. „Dacă se adoptă legi, Twitter se va supune legii”, a spus Musk pentru postul de televiziune francez France, întrebat despre DSA.

Facilitate

Conform noii legi, va fi mai ușor pentru utilizatorii europeni ai marilor platforme tehnologice să raporteze conținut ilegal, cum ar fi discursul instigator la ură. Vor primi mai multe informații despre motivul pentru care li s-a recomandat un anumit conținut.

Încălcările vor atrage amenzi în valoare de până la 6% din veniturile globale anuale, chiar valori de miliarde de dolari pentru unii giganți ai tehnologiei sau interzicerea operațiunilor în UE, cu 450 de milioane de consumatori.

Breton se întâlnește, de asemenea, cu Jensen Huang, CEO al Nvidia, furnizorul dominant de semiconductori utilizați în sistemele de inteligență artificială, pentru discuții cu privire la Chips Act al UE pentru a stimula industria de fabricare a cipurilor de pe continent.

De asemenea, este programat să discute despre regulile digitale ale UE și reglementările privind inteligența artificială cu CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și cu șeful OpenAI, Sam Altman, a cărui companie produce chatbot-ul AI ChatGPT.

Citește și