• Un startup numit Synthesia se laudă cu primele avatare cu A.I. capabile să reproducă expresii faciale.
  • Avatarele cu A.I. pot să înțeleagă un prompt și să spună mesajul pe tonul adecvat.
  • Amazon Web Services este una dintre companiile care folosește tehnologia.

În curând ai putea avea în față un avatar cu Inteligență Artificială. Nu crezi? Pentru prima dată, o companie a reușit să creeze avatare A.I. expresive.

Vorbim despre Synthesia A.I., o companie care se laudă cu primele avatare cu Inteligență Artificială capabile să imite expresiile faciale pe care le vezi doar la oameni. Tot ce trebuie să faci este să vii cu un prompt, cu mesajul pe care să-l transmită avatarul. Sistemul cu A.I. din spate va analiza textul și va știi exact care e intonația potrivită pentru a transmite mesajul, care este starea pe care trebuie să o aibă avatarul.

Așa cum spun cei de la Synthesia, nu creează doar rendere digital, ci actori digitali. Cum pot fi folosite? Exemplul este dat de Tanuja Randery de la Amazon Web Services, una din companiile care folosesc avatarele Synthesia. El spune că a folosit un astfel de avatar la un Summit pentru a reda un discurs. Și o poate face în diferite limbi, în timp real. Cert este că nu mai suntem doar în pragul unei revoluții tehnologice, aceasta este deja aici.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și