• Dacă folosești Google Chrome pe un dispozitiv Android, fi atent la acest mesaj amenințător.
  • Google emite o alertă pentru persoanele care vizitează site-uri considerate nesigure, în încercarea de a le ajuta să evite escrocheriile pe internet.
  • Avertizările privind posibilele tentative de fraudă și programele malware detectate sunt activate automat.

Dacă folosești Google Chrome pe un dispozitiv Android, fi atent la acest mesaj amenințător. Google emite o alertă pentru persoanele care vizitează site-uri considerate nesigure, în încercarea de a le ajuta să evite escrocheriile pe internet.

Avertizările privind posibilele tentative de fraudă și programele malware detectate sunt activate automat.
Printre mesajele pe care te poți aștepta să le vezi se numără: „The site ahead contains malware” – „Site-ul următor conține malware”.

Acest lucru înseamnă că site-ul pe care încerci să îl accesezi ar putea încerca să instaleze un software dubios pe dispozitivul tau.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dacă vezi deceptive site ahead” – site înșelător în față”, înseamnă că există suspiciuni de fraudă pe acesta. De asemenea, este posibil să vezi un mesaj de tip Suspicious site” – „Site suspect” sau The site ahead contains harmful programs” – site-ul care urmează conține programe dăunătoare”.

Iar dacă site-ul nu este sigur, vei vedea: This page is trying to load scripts from unauthenticated sources” – Această pagină încearcă să încarce scripturi din surse neautentificate”.

Indiferent care dintre mesaje apare, gândește bine înainte de a respinge sau de a continua. Dacă ești sigur că pagina este sigură și doresti să ignori avertismentul, poți atinge Detalii”, urmat de Vizitați acest site nesigur.” Pagina se va încărca apoi.

Descărcați cu prudență”, spune Google. Unele site-uri încearcă să te păcălească să descărci software dăunător spunându-ți că ai un virus în calculator. Ai grijă să nu descarci nici un software dăunător.”