• Apelurile de a pune pe pauză dezvoltarea inteligenței artificiale nu vor „rezolva provocările” care ne așteaptă, a declarat cofondatorul Microsoft, Bill Gates.
  • Gates a declarat că ar fi mai bine să se concentreze asupra modului în care se pot folosi cel mai bine tehnologiile din domeniul inteligenței artificiale.
  • Declarația sa vine după ce o scrisoare semnată de Elon Musk și peste 1.000 de experți în inteligență artificială a cerut o pauză urgentă în dezvoltarea unor sisteme „mai puternice” decât noul GPT-4.

Apelurile de a pune pe pauză dezvoltarea inteligenței artificiale nu vor „rezolva provocările” care ne așteaptă, a declarat cofondatorul Microsoft, Bill Gates, pentru Reuters, primele sale comentarii publice de când o scrisoare deschisă a stârnit o dezbatere despre viitorul acestei tehnologii.

Tehnicianul devenit filantrop a declarat că ar fi mai bine să se concentreze asupra modului în care se pot folosi cel mai bine tehnologiile din domeniul inteligenței artificiale, deoarece este greu de înțeles cum ar putea funcționa o pauză la nivel global.

Interviul său acordat agenției Reuters vine după ce o scrisoare deschisă – publicată săptămâna trecută și co-semnată de Elon Musk și peste 1.000 de experți în inteligență artificială – a cerut o pauză urgentă în dezvoltarea unor sisteme „mai puternice” decât noul GPT-4 al OpenAI, susținut de Microsoft (MSFT.O), care poate purta conversații asemănătoare cu cele ale oamenilor, poate compune cântece și rezuma documente lungi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Nu cred că a cere unui anumit grup să ia o pauză rezolvă provocările”, a declarat luni Gates.
„Este clar că există beneficii uriașe pentru aceste lucruri… ceea ce trebuie să facem este să identificăm zonele dificile”. El a mai spus în interviu că detaliile oricărei pauze ar fi complicat de aplicat. „Nu prea înțeleg cine ar putea să se oprească și dacă fiecare țară din lume ar fi de acord să se oprească și de ce să se oprească”, a spus el. „Dar există o mulțime de opinii diferite în acest domeniu”.

Deși în prezent se concentrează pe fundația filantropică Bill și Melinda Gates, Gates a fost un susținător al inteligenței artificiale și a descris-o ca fiind la fel de revoluționară ca internetul sau telefoanele mobile.
Într-un blog intitulat „Era inteligenței artificiale a început”, care a fost publicat și datat 21 martie, cu o zi înainte de scrisoarea deschisă, el a spus că este de părere că inteligența artificială ar trebui folosită pentru a ajuta la reducerea unora dintre cele mai grave inegalități din lume.

Citește și: