• Biserica Ortodoxă te învață totul despre parole sigure. Ziarul Lumina va publica materiale despre siguranța online.
  • A apărut și o nouă aplicație de matrimoniale care se adresează exclusiv creștinilor ortodocși practicanți care vor să-și găsească jumătatea.
  • Inițiatorii se plâng însă că invidioșii încearcă să le saboteze aplicația.

Doamne ferește să cazi pradă hackerilor când navighezi pe internet. Ziarul Lumina, al Patriarhiei, vrea să îi învețe pe creștini cum să meargă în siguranță nu numai pe căile domnului, ci și ale netului.

Ziarul a făcut un parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, care va oferi, printului și pe site, sfaturi despre parole sigure, siguranța copiilor pe rețelele sociale sau securitatea plăților online.

Pentru că tehnologiile sunt făcute pentru oameni și nu oamenii pentru tehnologii, spune Nicolae Dascălu, directorul publicațiilor Lumina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Tot pe net a apărut și o nouă aplicație de matrimoniale care se adresează exclusiv creștinilor ortodocși practicanți care vor să-și găsească jumătatea. ,,Cetătea Creștină” ține să le amintească utilizatorilor că scopul anunțurilor publicate aici are un singur scop: căsătoria. Între creștini.

Inițiatorii se plâng însă că invidioșii încearcă să le saboteze aplicația: ,,Această inițiativă atrage persoane dușmănoase din diverse medii sociale, care au misiunea să lase comentarii răutăcioase. Nu vă lăsați intimidați ori influențați, dacă doriți într-adevăr să găsiți un partener potrivit de viață, acest app va fi de folos.”

În vederea implementării, ANIS și Ziarul Lumina vor constitui un grup de lucru dedicat, format din reprezentanți ai celor două părți, care se vor asigura de calitatea materialelor și buna desfășurare a proiectului. Printre temele abordate în articole se regăsesc: „Parole sigure și protejarea lucrurilor fizice care au parole”, „Navigare în siguranță pe internet”, „Siguranța copiilor pe rețelele sociale”, „Securitatea plăților online” etc.