• Avioanele de acest tip au fost construite special pentru a proteja liderii Americii în caz de război nuclear.
  • La o zi după ce Putin a vorbit despre un posibil război nuclear, un avion GORDO15 a efectuat un zbor de peste 4 ore.
  • Aceste avioane sunt rezistente la impulsurile electromagnetice cauzate de explozia unei bombe electromagnetice.

Boeing E4-B este cunoscut drept „avionul Apocalipsei”. Acesta poate sta în aer câteva zile și a fost construit cu scopul de a transporta liderii Americii în cazul în care un război nuclear începe, conform Mediafax.

Confruntate cu ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a-şi pune arsenalul nuclear în alertă, Statele Unite nu au stat pe loc. Potrivit site-ul britanic iNews, în ziua următoare anunţului, a fost efectuat un zbor de antrenament de aproximativ 4 ore şi jumătate al aeronavei GORDO15, aparţinând categoriei aşa-numitelor „aeronave Apocalypse”.

Un nume sugestiv, care reflectă, totuşi, utilizarea reală a acestei clase de Boeing 747 modificate şi redenumite E4-B. Sunt aeronave de 200 de milioane de dolari care fac parte din flota de aeronave speciale Nightwatch, concepute încă din anii 1970, pentru a fi utilizate exclusiv de către secretarul apărării şi de liderii militari americani, în cazul unui conflict nuclear.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

„Avionul apocalipsei” este rezistent impulsurilor electromagnetice

Avionul are mai multe particularități, printre care rezistența la impulsul electromagnetic cauzat de o explozie a unei bombe electromagnetice, efect capabil să elimine toate echipamentele normale. Avioanele au fost, de fapt, special echipate doar cu tehnologie analogică, pentru a permite funcţionarea lor în aceste cazuri extreme. E4-B este capabil să stea în aer câteva zile, fără întrerupere, şi este echipat cu peste 65 de antene, pentru a permite comunicaţiile cu submarine, alte avioane sau linii fixe din întreaga lume, în orice circumstanţe.

Zborul efectuat în ultimele zile, împreună cu alte avioane de escortă dintr-o bază militară din Nebraska, făcea parte dintr-o operaţiune deja planificată. Este ceea ce susţin Forţele Aeriene ale SUA, care au negat o legătură între acest antrenament şi ameninţarea reală a unui conflict nuclear alimentat de Moscova.

Potrivit informaţiilor oficiale, în orice moment trebuie să existe cel puţin un E4-B gata să se ridice de la sol, pentru orice eventualitate. Prin urmare, ieşirile programate ale acestor aeronave sunt necesare, pentru a le menţine întotdeauna gata de utilizare. Dar mai multe site-uri care monitorizează mişcările avioanelor au observat şi că abia a doua zi după primul zbor, acelaşi avion militar părea gata să decoleze a doua oară.