• Companiile tech investesc enorm într-un viitor cu realitate mixtă.
  • Meta are atât cască de realitate virtuală, cât și ochelarii smart.
  • Apple va lansa în 2024 casca Vision Pro și lucrează și la o nouă versiune.
  • În viitor, tehnologia folosită va deveni suficient de mică pentru a nu deranja.

Dacă lumea reală nu este tocmai prietenoasă în ultima vreme, companiile tech abia așteaptă să o alegi pe cea virtuală. Sau cea mixtă, care îmbină realitatea virtuală cu cea augmentată. Marques, cel mai popular youtuber tech, a analizat cele două strategii folosite în acest moment.

„Căștile de realitate virtuală aleargă să devină din ce în ce mai mici, iar ochelarii inteligenți aleargă să conțină tehnologie din ce în ce mai bună. Ambele aleargă practic una spre cealaltă, iar companii precum Meta investesc munți de bani să dezvolte aceste lucruri pentru a-și da seama care strategie va avea prima succes”, a explicat Marques Brownlee, tech youtuber.

În cazul căștilor cu realitate virtuală sau mixtă, problema este reprezentată doar de dimensiune. Asta pentru că tehnologia folosită este deja una spectaculoasă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

„Urmărirea mâinii a devenit mult mai bună și intuitivă și cu răspuns rapid și cred că aceasta este cheia pentru a simți că e un produs futurist. Faci acest gest din degete pentru a deschide meniul și o miști pentru a selecta diferite lucruri. Poți umbla prin ferestre prin atingerea meniului digital și să le miști prin spațiu cu degetele tale. Sau poți să apuci o fereastră și să o miști prin spațiu, să o pui pe o masă sau să plutească prin aer și rămâne blocată acolo, ceea ce este chiar grozav”, a spus Marques Brownlee, tech youtuber.

Concluzia? Pariul de miliarde de dolari al companiilor tech este că fiecare dintre noi va alege realitatea mixtă, însă device-urile nu vor arăta ca în prezent.

„Sunt destul de convins că ne îndreptăm către acest viitor cu computere pe față. Pare că acest trend acumulează interes și investiții. Așadar, chiar dacă nu crezi că vom avea aceste căști pe față pentru o perioadă îndelungată. Ei bine, probabil nu va fi asta. Va fi ceva mai mic și ușor-ușor vom petrece mai mult timp cu un computer pe față”, a explicat Marques Brownlee, tech youtuber.

Citește și