Ce aduce nou Sora de la OpenAI? Noul tool îți va genera cele mai bune videoclipuri pe care le poți împărtăși cu prietenii

Tu știi care sunt noutățile Sora de la OpenAI? Dacă vrei să îți exprimi creativitatea prin conținut video, Sora este prilejul perfect de a face asta.

Un nou model de generare de conținut va fi lansat de OpenAI

Noul model de generare al companiei tech de inteligență artificială OpenAI de videoclipuri aduce inovații în domeniul tech. Sora, după cum este denumit, este produsul a luni întregi de cercetare și învățare de la alte produse bazate pe AI, iar dezvoltatorii încearcă să-l perfecționeze.

„Sora este modelul nostru de generare. Este bazat pe un prompt de text și crează videoclipuri hiper realiste, frumoase și detaliate de un minut”, conform lui Mira Murati, șefa echipelor de inginerie și produse ale OpenAI.

Cu toate acestea, Sora încă nu este, încă, un model perfect. Conform reprezentantei, modelul nu va fi lansat mai devreme de noiembrie. Motivul invocat de aceasta este contextul alegerilor prezidențiale din SUA și riscul de generare a materialelor de tip deepfake care pot afecta parcursul acestora. Pe lângă asta, Murati recunoaște și imperfecțiunea videoclipurilor generate. În urma unor erori de generare a degetelor mâinii dintr-un material produs, reprezentanta OpenAI-ului a recunoscut inacuratețea modelului de a fi realist.

„Există niște probleme mai ales în privința mâinilor, deoarece mâinile au propriul lor fel de mișcare. Este destul de greu de a simula mișcarea mâinilor”, a declarat Murati.

OpenAI este dispus să învețe din greșeli. Nu doar ale sale, ci și a competitorilor de pe piață. După scandalul cu Gemini conceput de Google, care făcea remarci rasiste față de utilizatori, OpenAI s-a pus în gardă și nu se grăbește, încă, cu lansarea modelului. Momentan, acesta este testat de echipă doar în scopuri de cercetare.

„ChatGPT și Dali sunt optimizate pentru public ca să fie folosite, în timp ce Sora este un instrument de cercetare. În momentul de față, îl folosim în mediul nostru de cercetare. Este mult mai scump. Nu voi aloca comenzi de magnitudine pentru că se schimbă constant și nu știm cum va arăta când îl vom pune la dispoziție publicului”, spune Murati.

Citește și:

Exit mobile version