• Jeff Bezos va decola în Spațiu astăzi, la ora 16.00, ora României – cu racheta companiei sale, Blue Origin.
  • Îl va avea alături pe cel mai bun prieten – fratele său, Mark.
  • La bordul navetei se va afla și pe cel mai tânăr și cel mai în vârstă om care au ajuns vreodată în Spațiu.

UPDATE – 16:22 Jeff Bezos s-a întors din spațiu.

UPDATE – ora 16:13: Jeff Bezos și echipajul său au decolat. Întreaga călătorie durează 11 minute, dus-întors.

UPDATE – ora 15:50: Cel mai bogat de pe Terra, Jeff Bezos (54 de ani), va decola în scurt timp la bordul navei New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă şi o rachetă construit de compania sa Blue Origin.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Limita nu mai e cerul, e spațiul. Pentru a doua oară în istoria omenirii, un turist ajunge în spațiu. Și nu oricine, ci Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei.

Ținta lui este una curajoasă: vrea să depășească linia Karman, cea care desparte atmosfera Pământului de spațiu, aflată la 100 de km altitudine.

Zborul este unul special: în capsulă va mai fi cel mai tânăr om ajuns vreodată în Spațiu. Olandezul Oliver Daemen are 18 ani. Alături de el – Wally Funk, acum o tânără pensionară de 82 de ani, dar și cel mai bun prieten al lui Bezos – fratele său, Mark. Nici data nu e întâmplătoare: fix acum 52 de ani a avut loc prima aselenizare, cea a lui Apollo 11.

Jeff Bezos va fi primul turist spațial care va depăși linia Karman, la 100 de kilometri altitudine

Jeff Bezos va decola în Spațiu astăzi, la ora 16.00, ora României – cu racheta companiei sale, Blue Origin și-l va avea alături pe cel mai bun prieten – fratele său, Mark. Dar și pe cel mai tânăr și cel mai în vârstă om care au ajuns vreodată în Spațiu.

Să vezi Pământul din Spațiu te schimbă. Îți schimbă relația cu această planetă, cu umanitatea. Este un singur Pământ.
Vreau să merg în acest zbor pentru că este un lucru pe care mi l-am dorit dintotdeauna. Este o aventura. Este o treabă importantă pentru mine. Mi-am invitat fratele să vină cu mine în acest prim zbor pentru că suntem cei mai buni prieteni. Mi-ar plăcea să vii cu mine, vrei?”,
spunea Jeff Bezos.

Cine este Jeff Bezos și cum a început visul zborului în Spațiu

  • Vârstă: 57 de ani
  • Avere: 195 miliarde $
  • Număr copii: 4
  • Yahtul său: 500 milioane $
  • Domiciliu: Washington, SUA

Jeff Bezos a renunțat la Amazon ca să se concentreze pe Blue Origin, companie care a fost fondată în anul 2000.

„Vrem să construim drumul către Spațiu pentru ca viitorul să fie construit de copiii noștri„. Sunt cuvintele de pe site-ul companiei Blue Origin a lui Jeff Bezos.

Iar cel mai bogat om din lume asta visează: să ofere acces nelimitat oamenilor către Spațiu.

Să vezi Pământul din Spațiu te schimbă. Îți schimbă relația cu această planetă, cu umanitatea. Este un singur Pământ.
Vreau să merg în acest zbor pentru că este un lucru pe care mi l-am dorit dintotdeauna. Este o aventura. Este o treabă importantă pentru mine
”, afirma cel mai bogat om al planetei.

La fel ca Branson și Elon Musk, și Jeff Bezos își imaginează un viitor în Spațiu. Și nu de ieri, de azi, ci încă din anul 2000 când a creat compania Blue Origin.

Scopul din start pentru Blue Origin a fost să facă drumul în Spațiu accesibil pentru oricine. Iar metoda folosită a fost cea cu rachete reutilizabile.

Racheta cu care va zbura Bezos astăzi este autonomă, astfel că nu are nevoie de piloți. A efectuat deja 15 zboruri de test și e gata să ducă turiști în Spațiu.

Obiectivul acestui zbor este ca racheta să treacă dincolo de linia Karman, adică locul de unde mulți consideră că începe cu adevărat Spațiul.

Branson a zburat doar până la 86 de kilometri altitudine, iar Bezos vrea să atingă altitudinea de 105 km. Așteptăm să vedem cum va arăta turismul spațial a lui Bezos și care va fi prețul.