• În 2023, mărcile de telefonie mobilă vor începe să își desfășoare strategiile, iar lansările vor fi în curând reactivate.
  • Care sunt cele mai remarcabile smartphone-uri care vor fi lansate în 2023.
  • Dincolo de cele trei mărci care conduc cota de piață (Samsung, Xiaomi, Apple), alți producători importanți se așteaptă, de asemenea, la dispozitive majore.

În 2023, mărcile de telefonie mobilă vor începe să își desfășoare strategiile, iar lansările vor fi în curând reactivate. Deși în ultima parte a anului 2022 a fost mai puțin îmbucurătoare din partea companiilor, care acum joacă la sigur, urmează luni intense.

Samsung

În ceea ce privește Samsung, mare parte din atenție se concentrează pe S23. Galaxy Unpacked este așteptat să fie lansat la începutul lunii februarie. Modelele au făcut obiectul a numeroase scurgeri de informații. Se pare că Galaxy S23 Ultra, pentru care există mari așteptări, va păstra un design similar și că S23+ și S23, spre deosebire de modelele anterioare, vor avea un spate fără module, la fel ca fratele său mai mare. Toate trei, cu dimensiuni diferite și cu S23 ca profil compact, vor integra procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Mai mulți vor trebui să aștepte pentru a vedea evoluția dispozitivelor sale pliabile, Galaxy Z Fold5 și Galaxy Z Flip5. Iar în gama medie, nu trebuie să uităm Galaxy A54, succesorul celui mai bine vândut A53, care a devenit un reper important, deoarece se zvonește că nu va exista un A74, ceea ce se datorează faptului că A73, cu caracteristici mai bune, a avut vânzări mai mici decât A53 și ceilalți membri ai familiei.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Xiaomi

În lumea Xiaomi, accentul în cadrul mărcii-mamă este pus pe Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13, care, ca de obicei, au fost lansate în China în decembrie pentru a ajunge la nivel internațional la începutul anului următor. Cu un nou design al modulului de cameră și cu aprobarea parteneriatului cu Leica pentru optica profesională, acestea prezintă un design identic, cu diferența că Xiaomi 13 este din nou caracterizat de o dimensiune mai compactă, reprezentată acum de un panou de 6,36 inci.

În canalul Redmi, care devine din ce în ce mai popular datorită aspectului economic, marile lansări vor cuprinde membrii seriei Redmi Note 12, din care există deja o reprezentare în China. Redmi Note 12 Pro+ (va trebui să vedem dacă va sosi sub acest nume) este intrarea sub-brandului în domeniul camerelor de 200 MP. Iar Note 12 Pro Explorer (nu este clar că va părăsi China) suportă încărcare rapidă de 210W prin care, atenție, se încarcă în 9 minute.

Apple

Imediat ce a sosit iPhone 14, deja se vorbea despre iPhone 15. Noua dezvoltare va intra în scenă în luna septembrie, care se așteaptă să aducă un nou nume (Ultra) pentru cei mai avansați. Ne așteptăm la două modele de 6,1 inchi și două de 6,7 inchi. Cipurile alese, conform gamei, vor fi A16 și A17, ceea ce se leagă de faptul că producătorul american se va concentra mai mult pe diferențierea dintre iPhone-ul „normal” și Pro. Printre zvonuri se numără angajamentul ferm față de camera periscop. Dacă cineva se întreabă despre noul iPhone SE, un renumit analist (Ming-Chi Kuo) a subliniat că cei de la Cupertino ar putea lăsa cea de-a patra generație pentru 2024. Unul dintre motive este necesitatea de a reevalua strategia în acest segment din cauza vânzărilor mai mici decât se așteptau.

Dincolo de cele trei mărci care conduc cota de piață (Samsung, Xiaomi, Apple), alți producători importanți se așteaptă, de asemenea, la dispozitive majore. În ceea ce privește OPPO, accentul este pus pe ceea ce va aduce OPPO Find X6 Pro (cu senzor de 1 inch).

În ceea ce privește OnePlus, un brand cu o identitate proprie, dar cu legături strânse cu OPPO, impresionantul și ambițiosul OnePlus 11 va sosi pe 7 februarie. Dacă vorbim despre Realme, pe lângă faptul că vom vedea Realme 10 (mid-range), suntem curioși să vedem înlocuitorul lui GT 2 Pro în vârful de gamă și alte noutăți GT. Și, bineînțeles, se discută deja detalii despre Google Pixel 8, care va fi un alt salt înainte în materie de camere foto. Cu toate acestea, primul său pliabil, Google Pixel Fold, generează și mai mult interes. În cele din urmă, seriile P60 și Mate60 de la Huawei așteaptă detalii despre ce va aduce pe aceste laturi.