• Sam Altman a declarat că s-a temut că crearea ChatGPT a fost „ceva foarte rău”, având în vedere riscurile pe care le prezintă inteligența artificială.
  • Directorul general al OpenAI a vorbit cu Satyan Gajwani, vicepreședinte al Times Internet, la New Delhi.
  • El se află într-un turneu în șase țări care include Israel, Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, India și Coreea de Sud.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, spune că nu a mai putut dormi din cauza pericolelor pe care le prezintă creația sa ChatGPT. Într-o conversație purtată în timpul unei călătorii recente în India, Sam Altman a declarat că îl îngrijorează ideea că ar fi putut face „ceva cu adevărat rău” prin crearea ChatGPT, care a fost lansat în noiembrie și a stârnit un val de interes pentru inteligența artificială, scrie Business Insider.

„Ceea ce mă face să nu dorm este ideea ipotetică că am făcut deja ceva foarte rău prin lansarea ChatGPT”, i-a spus Altman lui Satyan Gajwani, vicepreședinte al Times Internet, în cadrul unui eveniment organizat miercuri de Economic Times. „Că poate a existat ceva greu și complicat acolo (sistemul) pe care nu l-am înțeles și că acum deja i-am dat startul”, a adăugat Altman.

Întrebat dacă IA ar trebui să fie reglementată precum energia atomică, Altman a spus că trebuie să existe un sistem mai bun pentru a verifica procesul. „Haideți să avem un sistem care să ne permită să auditam oamenii care fac acest lucru, să acordăm licențe, să avem teste de siguranță înainte de implementare”, a spus el.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ


Riscurile A.I.


O serie de lideri din domeniul tehnologiei și oficiali guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul de dezvoltare a platformelor de inteligență artificială.

Într-o scrisoare deschisă din martie a Future of Life Institute, Elon Musk și cofondatorul Apple, Steve Wozniak, s-au numărat printre liderii din domeniul tehnologiei care au avertizat că sistemele puternice de inteligență artificială ar trebui să fie dezvoltate doar atunci când există încredere că efectele vor fi pozitive și că riscurile sunt gestionabile.

Scrisoarea a solicitat o pauză de șase luni în ceea ce privește antrenarea sistemelor de inteligență artificială care sunt mai puternice decât GPT-4. Altman a răspuns la scrisoare spunând că „lipsește nuanța tehnică cu privire la locul în care avem nevoie de pauză”.

La începutul acestei luni, Altman s-a numărat printre cei peste 350 de oameni de știință și lideri din domeniul tehnologiei care au semnat o declarație în care își exprimau profunda îngrijorare cu privire la riscurile IA.

„Atenuarea riscului de extincție din cauza IA ar trebui să fie o prioritate globală, alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”, se arată în declarație.

Citește și