• China a lansat în weekend un nou satelit din provincia Sichuan.
  • Lansarea a avut loc de pe platforma Xichang din sud estul Chinei.
  • Este zborul cu numărul 483 din seria de rachete Long March.

China a trimis un nou satelit în spațiu de la centrul de lansare Xichang din provincia Sichuan., iar satelitul, L-SAR4 01, a fost lansat la ora 1:26 dimineața prin o rachetă Long March-3B și a intrat cu succes pe orbita planificată, scrie CGTN.

Satelitul va fi utilizat pentru a furniza servicii de informare prin teledetecție, iar lansarea a fost cea de-a 483-a misiune de zbor a seriei de rachete Long March.

Care este scopul satelitului

Teledetecția se referă la procesul de detectare și monitorizare a caracteristicilor fizice ale unei zone prin măsurarea radiațiilor reflectate și emise de aceasta la distanță, de obicei de la aeronave sau sateliți.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Dezvoltat de Academia Chineză de Tehnologie Spațială, Land Surveyor 4A este primul satelit radar cu apertură sintetică din lume pe orbită la mare altitudine și va îmbunătăți în mod considerabil sistemul de monitorizare a dezastrelor din spațiu al Chinei.

Nava spațială are sarcina de a face monitorizarea non-stop a teritoriilor chineze și a regiunilor învecinate. În plus față de activitățile de prevenire a dezastrelor și de ajutorare, ea va fi utilizată și în gestionarea resurselor terestre și marine, în prognoza meteo, în protecția mediului și în industriile agricole și forestiere.

Citește și: