• Gigantul chinez al motoarelor de căutare, Baidu, a prezentat joi mult-așteptatul chatbot cu inteligență artificială cunoscut sub numele de Ernie Bot.
  • Enrnie Bot ar putea fi cel mai puternic rival al Chinei pentru ChatGPT al laboratorului de cercetare american OpenAI.
  • Popularitatea ChatGPT, a declanșat o grabă frenetică în rândul giganților chinezi din domeniul tehnologiei și al startup-urilor pentru a dezvolta un rival.

Gigantul chinez al motoarelor de căutare Baidu a prezentat joi mult-așteptatul chatbot cu inteligență artificială cunoscut sub numele de Ernie Bot, oferind lumii o imagine a ceea ce ar putea fi cel mai puternic rival al Chinei pentru ChatGPT al laboratorului de cercetare american OpenAI.

Introducerea lui Ernie Bot, într-o prezentare la sediul Baidu din Beijing, vine la două zile după ce Google a lansat o avalanșă de instrumente de inteligență artificială pentru software-ul său de e-mail, colaborare și cloud. Se așteaptă ca Microsoft să facă un anunț similar celui făcut de Google în cursul zilei de joi.


Cu siguranță nu putem spune că este perfect” , a declarat directorul general al Baidu, Robin Li, prezentându-l pe Ernie Bot. Deci, de ce îl dezvăluim astăzi? Pentru că piața o cere” .

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În timpul prezentării, Li a arătat cinci videoclipuri cu Ernie Bot răspunzând la întrebări despre popularul roman SF chinezesc The Three Body Problem” , efectuând calcule matematice, înțelegând dialecte chinezești și generând un videoclip și o imagine cu ajutorul unor indicații text.

Dar prezentarea a lui Ernie Bot, limitată la scurte videoclipuri preînregistrate, nu a reușit să se ridice la nivelul speranțelor pieței, iar acțiunile companiei Baidu, listate la Hong Kong, au scăzut cu până la 10% înainte de a recupera teren.


Popularitatea ChatGPT, susținut de Microsoft, a declanșat o grabă frenetică în rândul giganților chinezi din domeniul tehnologiei și al startup-urilor deopotrivă pentru a dezvolta un rival. Baidu este primul din listă pentru lansarea unui chatbot care utilizează modelul de învățare profundă bazat pe inteligență artificială, Ernie – prescurtare de la Enhanced Representation through Knowledge Integration” (reprezentare îmbunătățită prin integrarea cunoștințelor).

Începând de joi, Ernie Bot va fi deschis pentru un prim grup de utilizatori cu coduri de invitație, iar companiile pot aplica pentru a încorpora robotul în produsele lor prin intermediul platformei cloud a Baidu.