Tesla va avea un rival pe măsură pentru mașinile electrice premium. Vine din China. Se va numi Zeekr.

Cel mai mare producător de mașini din China a anunțat săptămâna aceasta o nouă subdiviziune. Geely, cei care dețin deja Volvo și Lotus, vor crea de la zero Zeekr. Aceasta se va concentra pe mașini electrice premium, adică fix zona unde Tesla este lider autoritar. Conform planurilor anunțate de Geely, primele mașini Zeekr vor fi livrate începând cu trimestru al treilea al anului acesta.

Mai vreau să-ți spun că nu este prima subdiviziune Geely care livrează mașini în acest segment. Mai există deja Polestar, cea care are sediul în Suedia, însă procesul de fabricație are loc în China.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Motivul pentru care autorităţile chineze vor să stopeze Tesla

Sunt două motive. Nu este vorba doar de răzbunare după ce Huawei a avut mult de suferit din cauza sancțiunilor date de Statele Unite. Autoritățile din China vor ca procentul mașinilor electrice vândute în China să fie de 20% din total. Și atunci vor ca mașinile electrice vândute să fie ale companiilor din China, nu din Statele Unite.

În 2020, Tesla 3 a fost cea mai vândută mașină electrică din China. Iar o cincime din veniturile de 31,5 miliarde de dolari ale Tesla de anul trecut s-au datorat Chinei. Așadar, putem spune că este vorba de o răzbunare, dar în primul rând este vorba despre bani.