• Doar un singur membru al echipei, o asistentă medicală, a purtat ochelarii, ajutând la pregătire, la urmărirea procesului și la alegerea instrumentelor potrivite.
  • Dispozitivul i-a permis să vadă lumea reală cu ecrane virtuale care evidențiau informațiile importante.
  • Software-ul care rulează pe casca Apple în timpul operațiunii provine de la compania americană eXeX, care a realizat programe similare pentru HoloLens de la Microsoft.

Chirurgii NHS au folosit ochelarii Vision Pro de la Apple în timpul unei operații, în premieră în Marea Britanie. O echipă de la spitalul privat Cromwell din Londra a folosit ochelarii de realitate virtuală, în valoare de 2.700 de lire sterline, pentru a opera coloana vertebrală a unui pacient de sex masculin, în timp ce navigau în timpul operației în realitate augmentată, scrie Tech Spot.

Doar un singur membru al echipei, o asistentă medicală, a purtat ochelarii, ajutând la pregătire, la urmărirea procesului și la alegerea instrumentelor potrivite. Dispozitivul le-a permis să vadă lumea reală cu ecrane virtuale care evidențiau informațiile importante.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată în urmă cu două săptămâni de Syed Aftab și deja două trusturi NHS sunt în discuții cu Exes, firma americană care a creat software-ul de inteligență artificială.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Software-ul care rulează pe casca Apple în timpul operațiunii provine de la compania americană eXeX, care a realizat programe similare pentru HoloLens de la Microsoft. Acesta oferă asistentelor și tehnicienilor atât acces holografic, cât și fără atingere, la configurația chirurgicală și la ghidurile de procedură din câmpul steril al sălii de operație, potrivit comunicatului de presă. De asemenea, software-ul urmărește fiecare etapă a unei operații și poate măsura cât de bine a decurs operația în comparație cu procedurile anterioare efectuate de alți chirurgi.

Elimină eroarea umană și elimină presupunerile”

Elimină eroarea umană și elimină presupunerile. Îți dă încredere în operație”, a declarat Suvi Verho, asistentă medicală principală la London Independent Hospital.

Deși aceasta a fost prima dată când Vision Pro a fost folosit în timpul unei operații din Marea Britanie, prima dată când dispozitivul a fost folosit într-o sală de operație a fost luna trecută, la doar trei zile după lansare, când rezidentul din Orlando și neurochirurgul de renume mondial Dr. Robert Masson l-a purtat în timpul mai multor operații de reconstrucție a coloanei vertebrale.

Ne aflăm într-o nouă eră a chirurgiei și, pentru prima dată, echipele noastre chirurgicale au la dispoziție strălucirea hologramei de ghidare vizuală și a hărților, îmbunătățind orientarea vizual-spațială și temporală pentru fiecare echipă chirurgicală și pentru fiecare intervenție chirurgicală în toate specialitățile”, a declarat Masson.

Citește și