• Tehnologia s-a dezvoltat atât de mult, încât au început să își schimbe conceptul în funcție de climă.
  • Astfel de case se află în Marea Britanie.
  • Acestea trebuie reproiectate și modernizate.

Clima influențează conceptul caselor, în funcție de regiunea în care acestea sunt construite. Raportul grupului Inter-guvernamental de Schimbări Climatice arată că orașele și așezările din întreaga lume sunt, în mare parte, nepregătite să facă față valurilor de caniculă, a inundațiilor și a furtunilor care au fost, deja, provocate de încălzirea globală.

Există, însă, și case care respectă strategiile de rezistență la schimbări climatice. Una dintre case este situată pe o insulă de pe râul Tamisa, Marea Britanie, are fundații separate care permit clădirii să plutească pe suprafața apei.

O altă casă situată în Italia oferă o alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor. Acest prototip de locuință cu emisii reduse de carbon poate fi tipărit 3D din argilă de proveniență locală în aproximativ opt zile, cu un înveliș proiectat parametric care echilibrează masa termică, izolația și ventilația.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pentru a-și proteja locuitorii, raportul spune că aceste case trebuie reproiectate și modernizate pentru a încorpora soluții de design rezistente, de la acoperișuri verzi până la piloni și turnuri eoliene.

Clima, negativ influențată inclusiv de către poluarea oceanelor

Reprezentanţi din peste 100 de ţări s-au angajat să adopte măsuri menite să protejeze oceanele de daunele umane, inclusiv intensificarea luptei împotriva pescuitului ilegal, reducerea poluării cu plastic şi o mai bună protecţie a apelor internaţionale. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, găzduind vineri, 11 februarie, sesiunea summitului One Ocean, a declarat că 2022 este „un an decisiv şi ar trebui să ne luăm aici, la Brest, angajamente clare şi ferme”.

Reprezentantul american pentru climă, John Kerry, a spus că „oceanele fac posibilă viaţa pe Pământ, produc mai mult de jumătate din oxigenul pe care îl respirăm şi chiar şi acesta este în pericol. Oceanul şi clima sunt indisolubil legate. Sunt una şi aceeaşi”.