- Cercetătorii de la Institutul de Interacțiune Om-Calculator al Universității Carnegie Mellon au descoperit cum să facă utilizatorii să simtă senzații tactile pe buze, dinți și limbă în mediul realității virtuale (VR).
- Cercetătorii au arătat că tehnologia realității virtuale simulează crearea de senzații tactile reale.
- FIG a modificat o cască de realitate virtuală achiziționată pentru a emite energie acustică.
Cercetătorii de la Institutul de Interacțiune Om-Calculator al Universității Carnegie Mellon – cunoscut și sub numele de Future Interfaces Group (FIG) – au descoperit cum să facă utilizatorii să simtă senzații pe buze, dinți și limbă în realitatea virtuală (VR).
Aceștia au publicat săptămâna aceasta imagini video ale cercetării lor, precum și un raport text.
„[…] Furnizarea de senzații tactile bogate continuă să reprezinte o provocare semnificativă și deschisă. În mod critic, consumatorii doresc soluții robuste și integrate – soluții care nu necesită dispozitive suplimentare sau care nu limitează libertatea de mișcare. Din acest motiv, motoarele cu vibrații în controlere portabile reprezintă stadiul actual al tehnologiei pentru consumatori”, au spus cercetătorii.
Realitatea virtuală aduce tehnologia care simulează crearea de senzații tactile reale
FIG a modificat o cască de realitate virtuală achiziționată pentru a emite energie acustică. Tehnologia se atașează la hardware-ul VR existent, astfel încât să nu fie nevoie de cumpărarea un alt headset pentru a-l folosi. Impulsurile sunt direcționate în interiorul și în jurul gurii, iar imaginile arată un utilizator care testează periuța de dinți, țigara, cafeaua fierbinte și alte situații simulate pe care cercetătorii le-au creat pentru a funcționa cu noua tehnologie.
FIG a publicat mai multe comentarii ale utilizatorilor de la persoanele care au testat echipamentul.
„Am încercat să dau o palmă păianjenului de pe gură”, ar fi spus unul dintre cei careau testat tehnologia.
Dacă echipa a reușit să facă acele simțuri de păianjen super realiste, am putea fi mai aproape ca niciodată de a avea experiențe aproape reale în VR.
Future Interfaces Group este un laborator de cercetare interdisciplinară din cadrul Human-Computer Interaction Institute – parte a Universității Carnegie Mellon. Grupul creează noi tehnologii de detectare și interfețe, care promovează interacțiuni puternice și plăcute între oameni și computere.