• Pulkit Agrawal a proiectat un sistem AI pentru roboți ca să se joace fotbal.
  • Roboții încă nu au noțiuni de strategie, cooperare sau fair-play în fotbal.
  • Roboții au echilibru, se pot deplasa pe teren accidenat și pot manipula obiecte.

Pulkit Agrawal, profesor asistent la MIT, este un cercetător de top în învățarea computațională. El vrea să creeze roboți la fel de inteligenți ca ChatGPT, un sistem de generare de text bazat pe AI. În următoarea filmare de pe Forbes, vei afla mai multe despre viziunea, provocările și proiectele lui Agrawal legate de inteligența artificială generale și roboți.

Un robot proiectat de el folosește o combinație de senzori și calculatoare de bord pentru a traversa terenuri accidentate precum nisip, pietriș, noroi și zăpadă.

,,Așa că vă voi arăta câteva rezultate, știți, am reușit de exemplu să atingem cea mai mare viteză. Acest robot pe care îl cunoașteți de la momentul publicării clipului, chestia tare e că acum îl putem plimba afară pe terenuri mai accidentate, precum și pe gheață, se poate roti în timp ce-și menține echilibrul sau îi putem cere să se urce pe un deal pietros”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Robotul patruped cu inteligența artificială proiectată de Pulkit Agrawal este un sistem inovator care poate ajuta robotul să se joace cu mingea pe diferite tipuri de teren, folosind învățarea prin întărire pentru a se adapta la variațiile dinamicii mingii.

,,Odată ce acest robot a devenit capabil să se deplaseze și să alerge, știți, îl putem pune să efectueze activități recreative, precum să se joace cu mingea de fotbal. L-am testat să efectueze manipularea obiectelor în timp ce își menținea echilibrul, deoarece trebuie să te echilibrezi pe unele picioare pentri a folosi celălalt picior să lovească mingea. Dacă robotul cade, se ridică și își continuă sarcina pentru care a fost antrenat”.

De asemenea, roboții cu AI pot manevra obiectele, precum cănile, fără să le scape.

,,Iată un alt exemplu în care un robot manipulează o cană pentru cafea. Va încerca să o rotească după scopul său și apoi se va opri când va ajunge la orientarea exactă și apoi va efectua următorul obiectiv, astfel încât ca aceste sisteme să demonstreze că putem face progrese în dexteritate, iar sistemele nu sunt în acest caz perfecte, dar un pas într-un proces promițător”.