Cum folosesc hackerii vaccinul anti-Covid ca să-ți fure datele: „Nu accesăm link-uri și nu descărcăm atașamente”

Reacția Moscovei după ce a fost acuzată de furt cibernetic privind date despre vaccinurile anti-Covid

Reacția Moscovei după ce a fost acuzată de furt cibernetic privind date despre vaccinurile anti-Covid

Vaccinul a ajuns în România și mulți oameni abia așteaptă să devină imuni la Covid. Apare însă un nou pericol: hackerii. Vaccinul este ultima unealtă folosită de atacatorii online ca să-ți acceseze datele.

Dacă vezi un mesaj prin care ți se oferă o doză contra-cost, poți fi sigur că este anunț fals. Filip Truță, expert în securitate cibernetică, îți spune care e pericolul.

Filip Truță, analist securitate cibernetică Bitdefender: „Pentru prima dată avem noțiunea unui vaccin real pentru Covid, răufăcătorii încearcă să profite de problema stocurilor limitate și împing mesaje electronice false menite să fraudeze victimele sau să vândă un vaccin contrafăcut”

De când e pandemie, hackerii și-au intensificat eforturile de fraudare. Mulți angajați au început să lucreze de acasă și sunt mai expuși ca niciodată. Experții de la Bitdefender îți spun cum să nu devii victimă.

Filip Truță, analist securitate cibernetică Bitdefender: „Datele Bitdefender arată că 4 din 10 mailuri pe tema pandemiei sunt o posibilă tentativă de fraudă. Nu accesăm link-uri și nu descărcăm atașamente înainte de a verifica cu atenție proveniența mesajului și adresa de mail a expeditorului. Nu în ultimul rând, e recomandată folosirea unei soluții de securitate de la un producător de încredere”

Exit mobile version