• Experții avertizează că greșelile pe care le faci pe rețele îți pot distruge atât viața personală cât și pe cea profesională.
  • Nici să nu te gândești să îți faci publice adresa de acasă și informațiile de contact.
  • Dacă îți faci publică ziua de naștere, îi ajuți pe hackeri să pună mai ușor mâna pe conturile tale.

Experții în social media s-au pus de acord și au făcut o listă cu 8 lucruri pe care nu ar trebui sub nicio formă să le postezi pe rețelele sociale. Ei avertizează că greșelile pe care le faci pe rețele îți pot distruge atât viața personală cât și pe cea profesională.

Nu-ți posta niciodată statusul relației – mai ales dacă ești single. Poți să atragi atenție nedorită și personaje rău-intenționate. Nici informații și poze despre viața ta de noapte nu e bine să pui – îți pot strica reputația, îți aduc probleme la interviurile de angajare și le pot da idei unor infractori care vor să-ți facă rău. Același lucru se aplică și atunci când îți dai check-in undeva – fie că ești la sală, la un concert sau chiar la birou.

Nici să nu te gândești să îți faci publice adresa de acasă și informațiile de contact. Le oferi informații utile doar potențialilor tăi stalkeri, hoți, criminali sau dușmani.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Dacă îți faci publică ziua de naștere, îi ajuți pe hackeri să pună mai ușor mâna pe conturile tale – și pe cele virtuale, și pe cele bancare. Iar dacă-ți pui poze cu biletele de avion, biletele la concerte, la meci sau la operă pe net înainte ca evenimentul să aibă loc, poți să te trezești la intrare că altcineva s-a folosit de biletul tău.

Chiar și atunci când conversația e privată și criptată, pozele pot ajunge pe mâini nedorite și pot fi distribuite mai departe fără acordul tău. Și informațiile legate de locul de muncă ar trebui să rămână cât mai private – riști să fii acuzat de spionaj.

Ce să nu postezi pe social media:

  1. Statusul relației tale
  2. Viața de noapte
  3. Localizarea
  4. Adresa de acasă și informații de contact
  5. Data nașterii
  6. Bilete de acces
  7. Poze intime
  8. Date confidențiale de la locul de muncă

Citește și