• Copiii cu vârste de 14 și 15 ani vor avea nevoie de acordul părinților înainte de a se înscrie pe platforme precum Instagram și Snapchat.
  • Legislația obligă firmele de social media să șteargă conturile copiilor sub 14 ani.
  • Președintele republican al parlamentului statului, Paul Renner, a numit legea drept prioritatea sa principală.

Copiilor sub 14 ani li se va interzice accesul la rețelele de socializare în Florida începând de anul viitor. Promulgată de guvernatorul Ron DeSantis, legislația obligă firmele de social media să șteargă conturile copiilor sub 14 ani, anunță Sky News.

De asemenea, copiii cu vârste de 14 și 15 ani vor avea nevoie de acordul părinților înainte de a se înscrie pe platforme precum Instagram și Snapchat.

Companiile care nu reușesc să șteargă conturile riscă să fie date în judecată în numele copiilor – minorul primind până la 10.000 de dolari (7.908 lire sterline) – și ar putea fi, de asemenea, amendate cu până la 50.000 de dolari (39.538 de lire sterline) pentru fiecare încălcare a legii.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Legea urmează să intre în vigoare în Florida începând cu luna ianuarie a anului viitor, dar se așteaptă contestații din partea firmelor care susțin că aceasta încalcă Constituția SUA.

Președintele republican al parlamentului statului, Paul Renner, a numit legea drept prioritatea sa principală și a declarat că un copil, în dezvoltarea creierului său, nu are capacitatea de a ști că este absorbit de aceste tehnologii care creează dependență”.

De asemenea, proiectul de lege definește materialele dăunătoare pentru copii ca incluzând conținuturi lipsite de valoare literară, artistică, politică sau științifică serioasă pentru minori”, pe lângă reprezentările vădit ofensatoare” ale comportamentului sexual și indecență.

Firmele care nu reușesc să interzică accesul la astfel de materiale sau să interzică accesul viitor al unui minor după ce a fost raportat, sunt răspunzătoare față de minor pentru un astfel de acces, inclusiv pentru costurile judiciare și onorariile rezonabile ale avocaților”.

Citește și