• Fără nicio dovadă, Putin dă vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la Moscova.
  • Rusia bombardează infrastructura electrică a Ucrainei, pentru prima dată a fost lovit un depozit de gaze.
  • Ucraina a doborât peste 2.000 de rachete rusești de la începutul războiului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut luni seară mai multe sisteme antiaeriene după ce rachetele rusești au avariat case şi clădirea Academiei de Arte din Kiev. Alte lovituri au avut loc la Odesa și în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. În același timp, Putin acuză Ucraina pentru atacul terorist din Moscova revendicat de organizația teroristă Stat Islamic.

Care este noua tactică pe care o adoptă Rusia?

Kievul se descurcă bine. Militarii ucrainieni au anunțat astăzi că au lovit o altă navă a Rusiei. Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că peste 2.000 de rachete rusești au fost distruse de la începutul războiului. În acest moment, Putin vrea să schimbe tactica. Chiar dacă a declarat că atacul de la Moscova a fost realizat de islamiști, în urma discursului de ieri a lăsat de înțeles că în spatele acestui atac a stat Ucraina. Este destul de evident că în momentul de față nu există nicio dovadă că Ucraina ar sta în spatele atacului, în afară de faptul că cei patru atacatori au fost prinși în partea de vest a țării.

Putin se folosește de tragedia din Moscova pentru a mobiliza poporul în susținerea războiului din Ucraina, unde chiar dacă are inițiativă pe front, câștigurile teritoriale au fost destul de mici în ultima perioadă, cu pierderi foarte mari.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Citește și