• În România existau 18,06 milioane de utilizatori de internet în ianuarie 2024.
  • Rata de penetrare a internetului în România era de 91,6% din totalul populației la începutul anului 2024.
  • Aplicația favorită a românilor este Facebook-ul, care are peste 9 milioane de utilizatori.

Peste 18 milioane de români sunt conectați la internet, arată o analiză recentă DataReportal. Numărul persoanelor care utilizează internetul și rețelele de socializare crește de la an la an. În ianuarie 2024, peste 13 milioane de oameni aveau conturi de social media pe rețele precum Facebook, Instagram sau Tiktok. Deloc surprinzător, aplicația favorită a românilor este Facebook-ul, care are peste 9 milioane de utilizatori.

În România existau 18,06 milioane de utilizatori de internet în ianuarie 2024. Rata de penetrare a internetului în România era de 91,6% din totalul populației la începutul anului 2024. Pentru perspectivă, aceste cifre privind utilizatorii arată că 1,67 milioane de persoane din România nu foloseau internetul la începutul anului 2024, ceea ce sugerează că 8,4 la sută din populație a rămas offline la începutul anului.

„Ne aflăm în plină revoluție industrială, deci în mod categoric trebuie să fie în pas cu evoluția tehnologiei, să o folosim în interesul nostru. Problema este că, fiind un spațiu foarte puțin controlat, internetul, online-ul, digitalul, înseamnă și un potențial mare de manipulare și de a împinge mesaje nu tocmai legale și decente. Se întâmplă asta mai ales pe rețelele de socializare, când partidele extremiste le folosesc intens pentru a-și crește platformele”, a explicat Ciprian Necula, sociolog, la Aleph News.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Citește și