• Bucureștenii resping protestele industriei de taxi și nici nu le dau note mari.
  • Ei spun că e nevoie de modernizare și adaptare la noile cerințe ale oamenilor.
  • Comparativ cu serviciile de taxi, transportul alternativ este evaluat în mod consistent ca fiind superior în ceea ce privește claritatea traseului.

Tu cât de des te plimbi cu Uber-ul sau Bolt? Un sondaj Mercury Research arată că 6 din 10 bucureșteni ar fi foarte afectați dacă ar dispărea acest transport alternativ. Aceștia resping protestele industriei de taxi și nici nu le dau note mari. Ei spun că e nevoie de modernizare și adaptare la noile cerințe ale oamenilor.

E o perspectivă clară supra preferințelor bucureștenilor în ceea ce privește transportul urban. Sondajul e comandat de Coaliția pentru Economia Digitală. Este realizat în București pe un eșantion de peste 1000 persoane, care au peste 18 ani. Rezultatele arată că pentru aproape 90% dintre bucureșteni Uber-ul este cea mai bună opțiune de transport.

Ei spun că transportul alternativ este cea mai bună opțiune pentru călătoriile în oraș și în general ar putea contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de transport. Comparativ cu serviciile de taxi, transportul alternativ este evaluat în mod consistent ca fiind superior în ceea ce privește claritatea traseului, rapiditatea la comandă și raportul calitate-preț pentru serviciu.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Aceste rezultate arată că taxiurile sunt percepute ca fiind în urma timpurilor și că această industrie încearcă să impună mecanisme legislative învechite, în contrast cu cerințele lor moderne. Cercetarea arată că atât guvernul (45%), cât și companiile de taxi (48%) sunt percepute ca fiind responsabile pentru posibila dispariție a serviciilor de ride sharing. Protestele recente ale industriei de taxi sunt privite ca fiind neîntemeiate și cu cerințe considerate „aberante”.

Citește și