• Maurice Blackburn Lawyers a intentat acțiunea colectivă în numele a peste 8.000 de proprietari și șoferi de taxi și de mașini de închiriat.
  • Cazul susținea că aceștia au pierdut venituri atunci când gigantul ride-hailing s-a mutat agresiv” în țară.
  • Uber s-a luptat cu dinții și cu unghiile în fiecare moment pe parcurs”, a declarat firma de avocatură.

Uber a fost de acord să plătească 178,3 milioane de dolari pentru a soluționa un proces în Australia, potrivit unei firme de avocatură pentru operatorii de taxi și șoferi, anunță BBC. Maurice Blackburn Lawyers a intentat acțiunea colectivă în numele a peste 8.000 de proprietari și șoferi de taxi și de mașini de închiriat.

Cazul susținea că aceștia au pierdut venituri atunci când gigantul ride-hailing s-a mutat agresiv” în țară. Uber s-a luptat cu dinții și cu unghiile în fiecare moment pe parcurs”, a declarat firma de avocatură.

Începând cu 2018, Uber a adus contribuții semnificative în diverse sisteme de compensare a taxiurilor la nivel de stat, iar prin înțelegerea propusă astăzi, punem aceste probleme moștenite ferm în trecutul nostru”, a spus Uber într-o declarație.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Compania nu a dezvăluit valoarea înțelegerii propuse. Ar fi nepotrivit să comentăm cu privire la detalii până când acordul nu va fi finalizat și până când tranzacția nu va fi dezvăluită instanței”, a precizat aceasta.

Acțiunea colectivă a fost depusă împotriva Uber în 2019 la Curtea Supremă din statul Victoria din Australia. Acest caz a reușit acolo unde multe altele au eșuat. În Victoria, Queensland și Australia de Vest, au fost intentate procese împotriva guvernelor și toate au eșuat”, a declarat avocatul principal al Maurice Blackburn, Michael Donelly.

Ceea ce au cerut membrii grupului nostru nu a fost un alt set de scuze – ci un rezultat – și astăzi l-am obținut pentru ei”, a adăugat el. Înainte de a se putea face vreo plată, instanța trebuie să aprobe acordul propus ca fiind în interesul superior al membrilor grupului.

Uber, cu sediul în San Francisco, fondată în 2009, operează în aproximativ 70 de țări și în peste 10.000 de orașe la nivel mondial.

Citește și