• Unele cazuri sunt mai puțin cunoscute, cum ar fi decesul subit.
  • Sexul este un aspect fundamental al vieții noastre, mai ales în viața de cuplu.
  • Studiile arată că unele cazuri pot include sindromul de moarte aritmică bruscă, disecția aortică și anomalii structurale ale inimii.

Sexul este o componentă fundamentală a sănătății și bunăstării umane. Este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, dar poate aduce și riscuri. Unele cazuri sunt mai puțin cunoscute, cum ar fi decesul subit.

Sexul este un aspect fundamental al vieții noastre, mai ales în viața de cuplu. Este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sistemului imunitar și promovarea unui somn odihnitor. Oxitocina, cunoscută drept hormonul iubirii„, eliberată în timpul actului sexual, contribuie la întărirea legăturii și încrederii dintre parteneri. Cu toate acestea, există și riscuri asociate cu activitatea sexuală, iar unele persoane mor în timpul sau după aceasta, deși aceste cazuri sunt rare.

De la stresul fizic al actului sexual la efectele secundare ale unor medicamente sau consumul de droguri ilegale, cauzele pot fi diverse. Riscul de moarte subită cardiacă, crește odată cu înaintarea în vârstă, dar unele decese subite sunt înregistrate și la persoanele mai tinere. Studiile arată că unele cazuri pot include sindromul de moarte aritmică bruscă, disecția aortică și anomalii structurale ale inimii. Chiar dacă riscul de deces în timpul activității sexuale este scăzut, persoanele cu afecțiuni cardiace ar trebui să discute cu medicul lor despre aceste riscuri. În ansamblu, sexul rămâne o activitate benefică pentru sănătatea noastră.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și