• Coaliția PSD-PNL are probleme cu candidaturile în Timișoara, Brașov, Bacău.
  • PSD și PNL încearcă să-l lipească pe Cîrstoiu de primarii de sector.
  • Coaliția PSD-PNL trebuie să depună candidaturile, semnăturile și să se înregistreze.

O nouă săptămână, o nouă ședință a coaliției – ba împreună, ba separat, pentru că în teritoriu, candidaturile comune ale celor 2 partide scârțâie din toate încheieturile. Nici la București, între cele două mari partide nu este vreo fericire, candidatul comun Cătălin Cîrstoiu încercând într-un timp scurt timp să și facă și notorietate, dar și să urce de pe locul 3 pe locul 1.

Până vineri, până pe 10 aprilie, trebuie să se înscrie acolo unde sunt candidați comuni în teritoriu și în București să se înscrie ca alianță electorală. Trebuie să depună listele de semnături, trebuie să depună listele comune de candidați. Iar problema este că nici în București, dar nici în țară lucrurile nu merg foarte bine, pentru că, deși inițial ideea a fost că electoratele și membrii celor două partide sunt foarte compatibile, ei bine, s-a descoperit în timpul acestei comasări de partide, că nu sunt deloc compatibile. Ca atare, vedem o situație destul de dificilă pentru Cătălin Cîrstoiu, care astăzi urma să își facă un program de lansare a candidaturii odată cu lansarea candidaturii celor șase primari de sector.

La Bacău este o altă situație absolut incredibilă, unde deși au anunțat candidat comun, astăzi au zis că vor fi candidaturi separate. Unul din preferații PNL pentru șefia pentru candidatura la Primăria Bacău este Sergiu Sechelariu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Liderii PSD-PNL nu au reușit să ajungă la un consens luni pentru a închide candidaturile la nivel local.

Unde se sparge coaliția PSD-PNL
•Timișoara – candidatură comună PNL-PSD la Primărie, scandal PNL-PSD pentru candidatura la șefia CJ
•Brașov – candidatură comună PNL-PSD la Primărie, candidați separați PNL și PSD la șefia CJ
•Bacău – candidatură separată la șefia CJ, PNL ia în considerare candidatură separată la Primărie: Sergiu Sechelariu, Liviu Miroșteanu
•Candidaturile comune din Satu Mare și Mureș – împotriva candidaților UDMR – în discuție

Citește și