• Noua lege le permite adulților să dețină până la 25 de grame de canabis pentru uz personal.
  • Aceștia pot cultiva în propria locuință trei plante de canabis a până la 50 de grame.
  • Legea privind dezincriminarea consumului de canabis pentru uz personal a generat dezbateri în Germania.

Germania a devenit, începând de luni, cea mai mare țară din Uniunea Europeană care a legalizat canabisul în scop recreativ, în pofida obiecțiilor vehemente ale politicienilor din Opoziție și ale asociațiilor medicale.

Noua lege le permite adulților să dețină până la 25 de grame de canabis pentru uz personal, precum și să cultive în propria locuință a trei plante de canabis a până la 50 de grame. În schimb, consumul de marijuana va fi interzis în școli, centre sportive și alte instituții pentru minori, pe o rază de 100 de metri de acestea.

Legea privind dezincriminarea consumului de canabis pentru uz personal a generat dezbateri în Germania, referitoare la accesul facil la drog.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Guvernul de la Berlin susține că legalizarea canabisului în scop recreațional va afecta piața neagră a drogurilor și va diminua răspândirea de canabis contaminat, ceea ce va duce la protejarea tinerilor. Au existat, însă, și critici cu privire la impactul acestei măsuri asupra tinerilor.

În Germania, însă, cetățenii vor trebui să aștepte încă trei luni înainte de a putea cumpăra droguri în mod legal prin intermediul unui „Cannabis Social Club”.

De aici și avertismentul lansat între timp de Georg Wurth, reprezentantul Federației germane a cânepii: în pofida legalizării, „consumatorii nu trebuie să spună poliției de unde și-au cumpărat canabisul” dacă sunt opriți pe stradă. „Pentru că de la 1 aprilie, în principiu, nu se pot obține droguri decât în mod ilegal”, a declarat el într-un interviu acordat AFP.

Citește și