• Noua lege le permite adulţilor să deţină o cantitate de până la 25 grame de canabis pentru uz personal în public.
  • Va fi autorizată cultivarea a trei plante de canabis în propria casă şi posesia a până la 50 grame pentru uz personal în locuinţă.
  • Consumul de marihuana în spaţii publice va fi interzis în şcoli, centre sportive şi pe o rază de 100 metri de acestea.

Parlamentul german a dat vineri undă verde pentru legalizarea parţială a canabisului pentru uz personal începând de la 1 aprilie.

Camera legislativă superioară, Bundesrat, a decis să lase să treacă proiectul în şedinţa de vineri, după ce aceasta fusese aprobat de Bundestag luna trecută.

Noua lege le permite adulţilor să deţină o cantitate de până la 25 grame de canabis pentru uz personal în public. De asemenea, va fi autorizată cultivarea a trei plante de canabis în propria casă şi posesia a până la 50 grame pentru uz personal în locuinţă.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
INCENDIU PUTERNIC ÎN BUCUREȘTI
CUM A INVENTAT ZUCKERBERG „POKE”?
BILLIE ȘI LANA AU CÂNTAT LA COACHELLA
PREDOIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU COTROCENI
FLYFREE ZBOARĂ CU 16 ELICE

Consumul de marihuana în spaţii publice va fi interzis în şcoli, centre sportive şi pe o rază de 100 metri de acestea.

Proiectul nu avea nevoie de o aprobare oficială din partea Bundesrat, dar această cameră ar fi putut să ceară o comisie de mediere şi să întârzie procedura.

În pofida câtorva voci critice, vineri nu s-a întrunit o majoritate în favoarea trimiterii legii către o comisie de mediere. Pentru a preveni un vot împotriva proiectului în Bundesrat, guvernul german a promis să modifice retroactiv unele dintre prevederi.

Citește și