• Studiul a analizat situația din 88 de orașe europene în ceea ce privește consumul a 6 droguri de mare risc.
  • Mostrele au fost prelevate de la peste 55 de milioane de persoane.
  • Au fost căutate în apele reziduale urme de droguri, cocaină, amfetamină, metamfetamină, ecstasy și ketamină, plus canabis.

Un nou raport publicat de Centrul European de Monitorizare a Drogurilor și Toxicomaniei arată că, la nivelul României, consumul de droguri nu este atât de alarmant pe cât în statele occidentale. Studiul a analizat situația din 88 de orașe europene în ceea ce privește consumul a 6 droguri de mare risc.

Mostrele au fost prelevate de la peste 55 de milioane de persoane. Au fost căutate în apele reziduale urme de droguri, cocaină, amfetamină, metamfetamină, ecstasy și ketamină, plus canabis, care nu este un drog stimulant. Rezultatele arată că toate cele șase droguri au fost găsite în toate cele 88 de orașe analizate.

Dintre acestea, 3-4 orașe occidentale figurează la fiecare drog cu cele mai mari concentrații. Belgia, Olanda, Germania și Suedia sunt țările unde au fost găsite cele mai mari concentrații din fiecare drog.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

România nu figurează în lista țărilor cu cele mai mari concentrații. Aici, concentrațiile găsite au fost destul de mici, dar Cehia, Slovacia și Slovenia sunt printre țările cu cele mai mari concentrații de canabis și cocaină.

Citește și