• Nu mai puțin de 115 de oameni au murit, iar alți 121 au fost răniți.
  • Președintele francez Emmanuel Macron și reprezentanții Casei Albe au condamnat atacul.
  • ISIS a transmis că luptătorii săi au atacat la periferia Moscovei.

Atac terorist la Moscova înaintea unui concert sold-out organizat într-un centru cultural. Nu mai puțin de 115 de oameni au murit, iar alți 121 au fost răniți, arată cifrele confirmate de FSB. Printre victime, se află și un minor în vârstă de doar 12 ani. Atacul a fost revendicat de către ISIS, printr-o postare pe Telegram. Președintele francez Emmanuel Macron și reprezentanții Casei Albe au condamnat atacul.

ISIS a transmis că luptătorii săi au atacat la periferia Moscovei, „ucigând și rănind sute de persoane și provocând o mare distrugere a locului înainte de a se retrage în bazele lor în siguranță”.

„E clar că ISIS nu a murit. Vedem al doilea atac într-o perioadă extrem de scurtă. Au avut acum două luni și ceva atentatul produs în onoarea șefului Gărzii iraniene. Acolo, ISIS-ul a ținut să răspundă la tot ceea ce îi acuzau ei în confruntările directe pe care le-au avut în războiul din Siria. La fel se întâmplă și astăzi. Rusia nu a părăsit niciodată Afganistanul, a avut o prezență constantă acolo. Ăsta poate fi unul din principalele motive. Ce urmează? Vom vedea o întărire a securității în Rusia”, a explicat Miroslav Tașcu Stavre, expert în relații internaționale, la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și