• De la Algarve la Barcelona, se introduc taxe pentru a încerca să combată turismul excesiv.
  • Cele mai populare destinații din lume se luptă să țină sub control numărul de vizitatori.
  • O a doua majorare are loc la 1 aprilie 2024, când taxa va crește la 3,25 euro.

De la Algarve la Barcelona, se introduc taxe pentru a încerca să combată turismul excesiv. Veștile despre impactul negativ al prea multor turiști erau peste tot. Cele mai populare destinații din lume, precum Veneția, Barcelona și Noua Zeelandă, se luptă să țină sub control numărul de vizitatori.

În 2022, autoritățile orașului au anunțat că taxa turistică din Barcelona va fi majorată în următorii doi ani. Din 2012, vizitatorii din capitala catalană au trebuit să plătească atât taxa turistică regională, cât și o suprataxă suplimentară la nivelul întregului oraș. La 1 aprilie 2023, autoritățile municipale au majorat taxa municipală la 2,75 euro.

O a doua majorare are loc la 1 aprilie 2024, când taxa va crește la 3,25 euro. Taxa se aplică vizitatorilor care se cazează în unitățile de cazare turistice oficiale. Consiliul a declarat că încasările vor fi folosite pentru a finanța infrastructura orașului, inclusiv pentru îmbunătățirea drumurilor, a serviciilor de autobuz și a scărilor rulante.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

În Franța trebuie plătită o taxe de séjour”. Aceasta se adaugă la factura de hotel și variază în funcție de orașul în care vă aflați.

Tarifele variază de la 0,20 euro la aproximativ 4 euro de persoană, pe noapte. Punctele turistice precum Paris și Lyon folosesc acești bani pentru a menține infrastructura turistică. În anticiparea Jocurilor Olimpice din 2024, taxa turistică pe camerele de hotel a crescut cu 200%, începând cu ianuarie 2024. În funcție de tipul de cazare, taxa variază între 0,75 și 15 euro pe noapte.

Citește și