• Biden a numit ziua de 31 martie Ziua Vizibilității Transsexualilor.
  • 31 martie a fost Duminica Paștelui la catolici.
  • Trump a vândut cu biblii cu 60 de dolari pentru o carte.
  • Papa: „Când vezi că eşti învins, trebuie să ai curajul să negociezi”.
  • Papa Francisc a ținut predica „Urbi et orbi” în scaun cu rotile.

Învierea Domnului poate însemna și căderea lui Biden în sondajele din America. Creștinii republicani sunt revoltați pe actualul președinte al Americii că a numit ziua de ieri – 31 martie – Ziua Vizibilității Transsexualilor. „Respectă-ne și pe noi! Nu poți face asta în ziua de Paste” – au urlat simpatizanții lui Trump.

Oamenii din partid au mers și mai departe. Purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Trump, Karoline Leavitt, l-a pus pe Biden și pe democrații lui să prezinte scuze milioanelor de catolici și de creștini din întreaga Americă – pentru că au pângărit Duminica Paștelui.

Democrații s-au apărat și ei printr-un purtător de cuvânt – Andrew Bates: „Eu apăr demnitatea și libertatea fiecărui american”. Bates a spus că Biden nu e ca Trump care s-a apucat de vândut de biblii.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

De duminica Paștelui catolic a fost criticat însuși Papa: a vorbit din nou despre război și despre pace – fără să numească Rusia sau pe Putin drept agresori in Ucraina. Papa Francisc este pus la colț de la interviul său de la inceputul anului când a spus despre Ucraina că „Atunci când vezi că eşti învins, trebuie să ai curajul să negociezi”.

„Cerem Casei Albe a lui Joe Biden să le prezinte scuze milioanelor de catolici şi creştini din întreaga Americă care cred că (duminică) este doar o sărbătoare creştină, Învierea lui Isus Cristos”, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a campaniei lui Donald Trump, Karoline Leavitt.

Un purtător de cuvânt i-a acuzat pe republicani de faptul că încearcă „să ne divizeze şi slăbească ţara printr-o retorică crudă, plină de ură şi necinstită”. Preşedintele american Joe Biden, „în calitate de creştin care sărbătoreşte Paştele în familie se bate pentru a aduna oamenii şi apără demnitatea şi libertăţile fiecărui american”, a subliniat Andrew Bates.

Citește și