• Vom bloca personalizarea tricourilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Adidas.
  • Unitățile SS au fost cele mai responsabile pentru crimele împotriva umanității comise de naziști.
  • Într-o postare pe X/Twitter, DFB a declarat că modelele tricourilor au fost trimise la UEFA pentru a fi analizate în timpul procesului de design.

Adidas a interzis fanilor de fotbal să mai cumpere echipament de fotbal german personalizat cu numărul 44, după ce presa a sesizat asemănarea acestuia cu simbolul folosit de unitățile naziste SS din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, anunță BBC.

Vom bloca personalizarea tricourilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Adidas. Unitățile SS au fost cele mai responsabile pentru crimele împotriva umanității comise de naziști.

De asemenea, echipamentul nou lansat a stârnit controverse prin alegerea culorii roz pentru echipamentul de deplasare. Problema a fost ridicată pentru prima dată de istoricul Michael König, care a declarat că designul kiturilor este foarte discutabil”.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Runa SS a fost concepută pentru a fi folosită de unitățile naziste în 1929. Membrii SS au fost de la agenți ai Gestapo la gardieni ai lagărelor de concentrare. Printre sarcinile SS se număra administrarea lagărelor morții, unde milioane de evrei și alte persoane au fost executate.

Purtătorul de cuvânt al Adidas, Oliver Brüggen, a negat că asemănarea echipamentului cu simbolurile naziste a fost intenționată. Noi, în calitate de companie, ne-am angajat să ne opunem xenofobiei, antisemitismului, violenței și urii sub orice formă”, a spus el.

Adidas a declarat separat pentru BBC că Federația Germană de Fotbal (DFB) și partenerii săi au proiectat numerele de pe tricouri.

Într-o postare pe X/Twitter, DFB a declarat că modelele tricourilor au fost trimise la UEFA pentru a fi analizate în timpul procesului de design și că niciuna dintre părțile implicate nu a văzut vreo apropiere de simbolismul nazist”.

Citește și